|

Bahçeli: Rusya'nın beklentisi skandal

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisin grup toplantısında "Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluları cezalandırma talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır​" dedi.

Yeni Şafak
10:34 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 11:29 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında partililere sesledi. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



İki gün sonra karşılayacağımız Dünya Engelliler Günü dolayısı ile bazı görüşlerimi sizlerle paylaşacağım. Bir insanın engelli olması hayatın normal akışını kesintiye uğratmaktadır. Engellilik insani bir haldir. Her an her insanın başına gelebilir. Her engel aşılmak her engel geçilmek için vardır. Bedensel ve zihinsel bir engelin hayatımıza ket vurmasına izin veremeyiz.



Türkiye kısa sürede iki seçim yaşamak zorunda bırakılmıştır. Yıllardır demokratik kurallar ihlal edilmiştir. Demokrasi yaralı bir kavrama dönüşmüştür. Demokratik kültürdeki yozlaşmalar Türkiye'nin sırtındaki kamburları çoğaltmıştır.



64. Hükümet geçtiğimiz 24 Kasım günü kurulmuştur. Dün de gerekli güvenoyu safhası tamamlanmıştır. AKP'nin 6. hükümeti resmen görevinin başındadır.



Genel seçimin üzerinde 16 gün geçtikten sonra, Erdoğan yeni hükümetin kurulması ile ilgili süreci başlatmıştır. TBMM Başkanı seçimi ise 22 Kasım'da gerçekleşmiştir. Erdoğan madem bu kadar seri bir şekilde hükümet kurma sürecini açabiliyorsa, aynı şeyi neden 7 Haziran'da yapmamıştır.



"Elçi'nin faili PKK'lı"


Erdoğan 7 Haziran'ı hazmedememiş, koalisyon kurulmasını zora sokmuştur. Bu gerçekler herkesin gözü önünde yaşanmıştır. Aziz milletimiz bu taban tabana zıt uygulamaları elbet değerlendirecektir. Bu geleceğimizin selameti için mecburidir. Geçmişten ders alarak, geleceğe bakılmalıdır.



Türk milletine küfredenleri, omurgasızlıkta rekorlara imza atan, artist, oyuncu olan zevat bir ülkücü öldüğünde ne hissediyorsunuz? Tahir Elçi silahlı saldırıda öldürülmüş, 2 polisimiz de şehit edilmiştir. Gerek Tahir Elçi'ye, gerek asker ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şiddet kimden gelirse gelsin lanetliyorum. Elçi'nin faili PKK'lı olduğu güçlü bir şekilde karşımızdadır.



Fırat Yılmaz Çakıroğlu
davası


İnsan onuruna sahip çıkacaksınız Fırat Yılmaz Çakıroğlu oğlumuzu katleden hainlere açık tavır beklemek en doğal hakkımızdır. Üniversite yuvalanmış PKK'lı caniler saldırmıştır. Vücuduna aldığı darbelerle, ihmaller karşısında can vermiştir. Saldırıya onlarca PKK'lı katılmasına rağmen, geçen Perşembe başlayan mahkemede bir caninin tutuklu olması adalet duygusunun neresiyle bağlaşmaktadır.



Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni'ni yanına bırakmıyorsun da Fırat'ın katillerinin ellerini kollarını sallayarak gezmesini nasıl onaylayabiliyorsunuz?



24 Kasım sabahı Hatay'da devriye görevi yapan Türk savaş uçakları Rus uçaklarına müdahale edilmiştir. İki pilottan biri hayatını kaybetmiştir. Suriye yönetimi tarafından vurulan ve iki evladımızın şehit olmasına neden olan olay ardından angajman kuralları değişmiştir. Rusya'nın Türkmen Dağı'nı havadan bombaladığı kesindir. Türk hava sahasını ihlal eden Rusya'dır. Düşen uçaktan sonra Türkiye- Rusya ilişkileri gerginleşmiştir. Putin adeta olaya benzinle gitmektedir.



"Rusya'nın beklentisi skandal"


Uluslararası hukuk açısından baktığımızda Türkiye'nin kara, deniz ve hava sınırlarını koruma hakkı vardır ve bu hak asla devredilemeyecektir. Rusya Federasyonu kesinlikle haksız, kesinlikle art niyetlidir. Putin yönetiminin Türkiye ile ilişkileri soğumaya alması, özür beklentisi, tazminat dayatması, sözde suçluları cezalandırma talebi ve ekonomik yaptırımlara başvurması skandaldır.



Rusya düşen uçağı dert ettiği kadar şu sorular üzerine de düşünmelidir. Türkmen Dağı'nda Bayır Bucak Türkmenlerinin haklarını ne yapacağız, Rus uçaklarının uçacak başka yerimi kalmamıştır, Gürcistan'da Ukrayna'da son olarak Suriye'de stratejik yayılma hesabı yapan Putin yönetimi Türkiye'yi ne zannetmiştir?



#Devlet Bahçeli
#MHP Grup Toplantısı
#MHP
8 yıl önce