|

Bahçeli Yunanistan'a 9 Eylül’ü hatırlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan Danıştay'ın verdiği FETÖ'cülere iltica hakkına ilişkin soruya "Yunanistan bir 9 Eylül’ü hatırlar hale gelmemeli" dedi.

Yeni Şafak
14:35 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:47 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde partililerle bayramlaştı. Bahçeli, bayram tebriklerinin ardından yaptığı açıklamada rahip Brunson nedeniyle ilişkilerin gerildiği ABD'ye "Mesele papaz meselesi değil" sözleriyle tepki gösterdi. Yunanistan'ın darbecilere iltica hakkı tanımasını da eleştiren Bahçeli, 9 Eylül'ü hatırlattı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

ABD bir papazın etrafında dönüyor. Türkiye'yi ekonomik yönden, siyasi yönden kuşatmaya çalışıyor. Bütün bunları göz önüne alınca bazı konular üzerinde durmak gerekiyor. Bunlardan biri FETÖ, ikincisi PKK, üçüncüsü ise IŞİD. Türkiye'ye musallat olmuş bu terör örgütleri görülüyor ki küresel güçlerin himayesi altında. Bir papaz uğruna müttefiklik ilişkilerini gözaardı edecek Trump'ın kafasında ne vardır? Bu bir papaz meselesi değildir. ABD darbeci yoldaşlarını kurtarmak için bunu yapıyor. Şu an ABD'de kaçak olarak bulunan ve Türkiye'nin yargılamasından kaçırılmaya çalışılan 200'e yakın vatan haini vardır.

Yunanistan'a ağır gönderme

(FETÖ'cülere iltica hakkı tanınması) Yunanistan'a yakışmayan bir tavır. Yunanistan'ın bu davranışlarla bir gün 9 Eylül'ü hatırlar hale gelmemesini temenni ederim.


*NOT: 9 Eylül'ün tarihi önemi:
İzmir'in Kurtuluşu, 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz harekâtı sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir'e 9 Eylül 1922'de girmesini belirten tarihtir.


#MHP
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce