|

Bahçeli'den HDP'ye 'Cemil Meriç' haykırışı

Anayasa Komisyonu'nu sabote eden ve Meclis kürsüsünden güvenlik güçlerimize hakaret eden HDP'li vekillere sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Gazi Meclis'in kürsüsünde teröristleri öven, polis ve askerlerimizi katliamcı olarak suçlayan alçaklara sabır ve tahammül kalmamıştır.​ Milletvekili dokunulmazlığının kalkması kaçınılmazdır" dedi. Bahçeli, Cemil Meriç'in 'çıkar konuşunca vicdan susar' sözünü de hatırlattı.

Yeni Şafak
18:26 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:37 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Anayasa Komisyonu'nu sabote eden HDP'li vekillere resmi Twitter hesabı üzerinden sert tepki gösterdi.



Bahçeli, dokunulmazlığı kalkmasının kaçınılmaz olduğuna işaret ederek bu tarihi görevden hiç kimsenin kaçmaması gerektiğine vurgu yaptı. HDP'li vekillerin terörü öven hal ve tavırlarını kınayan Bahçeli, Cemil Meriç'in yıllar önce söylediği 'çıkar konuşunca vicdan susar' sözünü hatırlattı.



Bahçeli'nin açıklaması şöyle:



"Milli birlik istikbale açılan kapı, istiklali tutan güçlü eldir.Bu ele uzanan her kirli ve karanlık niyet namusumuza kast etmiş sayılacaktır. Milli namus varlığımızın teminatıdır. Çiğnenirse yok olur, çözülürse mahvoluruz. Bu nedenle herkes uyanık ve şuurlu davranmalıdır. Teröre karşı ortak tepki ve refleks göstermeliyiz. Çünkü terör Türkiye'ye doğrulmuş silah, vurulmuş prangadır ve mutlaka kırılmalıdır.



"Alçaklara sabır ve tahammül kalmamıştır"

TBMM'ye bir bakın, PKK piyonlarının artan provokasyonlarını göreceksiniz. Dün geceki sahneler, bugünkü manzaralar kaygı vericidir. Gazi Meclis'in kürsüsünde teröristleri öven, polis ve askerlerimizi katliamcı olarak suçlayan alçaklara sabır ve tahammül kalmamıştır. Milletvekili dokunulmazlığının kalkması kaçınılmazdır. Bu tarihi görevden hiç kimse kaçmamalıdır. Artık Türkiye arınmalı, rahatlamalıdır.







Cemil Meriç'in sözünü hatırlattı

Genel Kurul ve komisyon çalışmalarını sabote eden,Kandil talimatıyla kilitleyen terör kuryeleri hak ettiğini bulmalıdır.Başka seçenek yoktur. Merhum Cemil Meriç yıllar evvel haykırmıştı: “Çıkar konuşunca vicdan susar." Şimdi vicdan konuşsun, çıkar ilelebet sesini kessin. Gözyaşlarımızı içimize akıttık, heder olmuş bir ruh haliyle sabrın kollarına sığındık. Velakin suçlular cezasını artık bulsun, temizlenelim.







Cemil Meriç yine diyor ki: Kendini yığın haline getiren bir millet payidar olamaz. Tek kaygısı para olan bir yığın yaşayamaz. Biz bu değiliz.


Video: Anayasa Komisyonu'nda tartışma Video: HDP'li vekil güvenlik güçlerine hakaret etti










#Milliyetçi Hareket Partisi
#Devlet Bahçeli
#TBMM Anayasa Komisyonu
8 yıl önce