|

Bahçeli'den önemli mesajlar: Bu kaleyi aşamayacaklar

MHP lideri Bahçeli, "Kerkük Sevdalıları" toplantısında konuştu. Kerkük ve Türkmeneli'nin Türklerin öz yurdu olduğunu kaydeden Bahçeli, "Türkmenlerden vazgeçmeyiz" dedi. İdlib operasyonunu da değerlendiren Bahçeli, MHP olarak devlete desteklerinin süreceğini kaydederek, "Aynı cephedeyiz. Türkiye düşmanlarına karşı biriz, beraberiz. Bu kaleyi aşamayacaklar" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:11 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 15:22 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

MHP lideri Bahçeli, "Kerkük Sevdalıları" toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz Kerkük sevdalısıyız. Biz, Türkmeneli'nin kalp atışıyız. Selam olsun Kerkük sevdalılarına. Selam olsun Türkmen kardeşlerimize! Selam olsun aziz Türk milletine.

Emperyalizmin vahşi iştahı doymak bilmiyor. Sözde medeni ülkeler insaf bilmiyor. Asırlardır devam eden kanlı ve koordineli kuşatmaya gözümüzü yumacağımızı zannediyorlar.

Barzani yıllarca Türkmenlerin kanını dökmüş, PKK'ya destek vermiştir. Akan her şehit kanında bu peşmerge çıbanının parmak izi, silinmeyecek vebali vardır. 25 Eylül korsanlığı kesinlikle yok hükmündedir. Eğer Irak'ın kuzeyinde referandum bahanesiyle bağımsızlık ilan edilecek olursa Irak'ın bölünmesi ve dağılması anlamına gelecektir."

"Kerkük Türk'ündür"

"Irak'ın kuzeyindeki Kürdistan provası Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye sokacaktır. Fitneyi ocağında kurutmak Türk milletinin en doğal hakkıdır. Türkmenlerden vazgeçmeyiz. Kerkük Türk'tür, Türk'ündür. Türkmeneli, Türk'ün öz yurdudur. Bunun tam tersini iddia edenler eğer zeka özürlüsü değilse, biliniz ki küresel zalimlerin gölgesine sığınan Türk düşmanlarıdır!

Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul. Ve benim hakkımın önünde hiçbir güç duramayacaktır.

"Son nefesimize kadar savunacağız"

Barzani'nin gönüllü ajanlarına tavsiyem; kendi çamurlarında oynasınlar. Biz Türkmeneli'ni son nefesimize kadar savunacağız.


Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için asıldır, önemlidir. Üzerinde spekülasyon yapılmamalıdır. Türkiye olarak Irak'ın tartışılmaz toprak bütünlüğünü muhakkak surette müdafaa etmemiz zorunludur. Arap kardeşlerimize, Kürt kökenli kardeşlerimize bakışımız doğal olarak müspettir. Irak merkezi yönetimle ilişkilerimizi kuvvetlendirmeliyiz.

"Aynı siperdeyiz"

İdlib'de operasyon başladı. Darısı Afrin'in başına. Terör odaklarından temizlemeliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi devletinin yanında duracaktır.

Aynı siperdeyiz, aynı cephedeyiz, aynı saftayız. Türkiye düşmanlarına karşı biriz, beraberiz. Bu iradeyi kıramayacaklar, bu azmi bozamayacaklar. Bu kaleyi aşamayacaklar."

#Devlet Bahçeli
#MHP
#Kerkük
7 yıl önce