|

Bahçeli'den Türkiye ile İran ortak operasyon açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İran ile ortak operasyon yapılacağı iddialarını değerlendiren Bahçeli, "PKK'ya karşı İran'la operasyon hazırlığı bize göre olumludur" dedi.

Yeni Şafak
11:31 - 24/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:17 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada önemli değerlendirmeler yaptı. Bahçeli, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum kararına ilişkin, " Bu referandum Türkmenlerin, Türkiye'nin tamamen aleyhinedir. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır" dedi. Türkiye ile İran ortak operasyon iddialarını Bahçeli, olumlu bulduğunu ifade etti. Bahçeli'nin dikkat çeken açıklaması şöyle

Hedef aslında Türk milletinin tarihsel mevcudiyetidir. Aziz vatanımızın benzersiz kutsiyeti tüm görkemi ile meydandadır. Bunu hazmedemeyen ne kadar hasım devlet varsa, eş anlı saldırı komutu vermek için el ele vermişlerdir. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tedavüle sürülen kirli pazarlıklar esasen Türkiye temalı, odaklıdır. Bütün dikkatlar ülkemize çevrilmiştir. Oklar üzerimize yönelmiştir.

Suriye'nin İdlib şehrine operasyonla ilgili planlar Türkiye'nin iyice köşeye sıkıştırılması emelidir. ABD'nin Suriye temsilcisinin Türkiye sınırında El Kaide varlığını dile getirmesi maksatlıdır. İran Genelkurmayı'nın 3 günlük teması, ABD Savunma Bakanı'nın gelişi anlamlı ve dikkat çekicidir. Rusya'nın kafası karışıktır, ABD ise Türkiye'yi bir oldu bittiye getirmenin, PKK'ya alan açmanın kurnazlığı içindedir.
PKK'ya karşı İran'la operasyon hazırlığı bize göre olumludur.
Terör sorununun üstesinden öncelikle bölge ülkelerinin karşılıklı çıkarları gözeterek yardımlaşma çabaları ile gelinebilecektir.
#Devlet Bahçeli
#İran
#Türkiye
7 yıl önce