|

Bahçeli'den vize krizine tarihi gönderme

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. ABD ile yaşanan vize krizine değinen bahçeli, ABD'nin aldığı karar skandaldır. ABD iki yüzlülük yapıyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
10:30 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 11:36 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı
Devlet Bahçeli
, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Azla yetinenlere tarihin azgın dalgaları ağır bedeller ödetir. Kaldı ki bu zamana kadar da olan budur. Milliyetçi ülkücü hareketin büyük hedefleri vardır.

Utanmadan diyorlardı ya "
MHP bitti, MHP eriyor
", Yüzsüzce konuşuyorlardı ya "
MHP çöküyor, baraj altına doğru gidiyor.
" Telaşa lüzum yoktur, bunların alayı ağızlarının payını aldılar. Sessizliğe gömüldüler. Açık açık söylüyor, kötü niyet sahiplerine sesleniyorum:
Boyun eğenler, işbirlikçiler bizi anlayamaz.

Ankara'ya gelen istifaya değil paşmergeye haddini bildirmeye geldi. Bahtiyarız ki milletimiz gerçekleri görmüş aziz dava arkadaşlarım oynan oyunları tüm aktörleri ile görmüştür. Türkmeneli şeref konumuzdur. Talan ve yağmasına izin verilmeyecektir. Türkiye vatanımız, Türkmeneli davamızdır. Brüksel'de Avrupalı, Washington'da ABD'li olmadık. Erivan'da Ermeni, Erbil'de peşmerge hiç olmadık. Türk milletinin son kalesiyiz.

Doğu Perinçek'e sert eleştiri

Biz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız diyoruz anlamıyorlar. Bize Kerkük'ü Musul'u konuştuk diye kara çalmaya çalışanlar ne anlatıyorlar. Bunlar güya Atatürkçü, güya tam bağımsızlık savunucusu.
Bunlar ki gavura dost, Türk'e düşmanlıkta eşikleri aşan, sınırları zorlayan çürük yumurtalardır.

Bir zamanlar Lenin'e gönül vermiş, sonra Mao'nun peşine takılmış. ABD'nin kripto elemanları iseler, söylesinler bilelim. Türk düşmanlarına köle olmuşlarsa yardım dilesinler, biz ettik siz etmeyin desinler gereğini yapalım. Ne dediğimizi bal gidi anlıyorlar. Sindiremiyorlar.

"Bugün de 84'ü söylemeyeyim çünkü 85'in heyecanı kalmayacak"

Misak-ı Milli Türk milletinin yeminidir, Türk milletinin varlığının aslında ucu açık sınır alanıdır. Şimdi anlaşıldı mı niye 82 Kerkük, şimdi beli oldu mu niye 83 Musul? Bugünden 84'ü söylemeyeyim, çünkü 85'in heyecanı kalmayacaktır.

İdlib açıklaması

Güney sınırlarımız boyunca sahneye konulan ihanet kampanyası mutlaka kaynağından mahvedilmelidir. Bu durum Türkiye için bir varoluş meselesidir. İdlib'de geri duramayız, Afrin'e sessiz kalamayız.

İdlib operasyonu kolay olmayacak, zaman alacaktır. Gelişmelerin seyri buna işaret etmektedir. Gerektiği yerde silahlı mücadeleden de kaçınmamak lazımdır. En temel sorumluluk sivillere zarar verilmemesidir.

Vize krizine tarihi gönderme

ABD'nin vize ile değil, insanlığın değerleri ile, mazlumların dertleri ile ilgilenmesi ve bir müttefikini kaybetmemesi tavsiyemizdir. Bir Kızılderili sözünde aynen şöyle denilir; Dur, dinle. Hep konuşursan hiçbir şey duyamazsın.

Bu hezeyanın, akıl tutulması anlamına gelen kararın iki ülkenin arasındaki uçurumu derinleştirmekten başka işlevi olmayacaktır. ABD'nin yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması ümit ve temennimdir.



#Devlet Bahçeli
#MHP
7 yıl önce