|

Bahçeli'nin 'seçim barajı' açıklamasına hükümetten flaş yorum

MHP lideri Devlet Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiği açıklamalarına hümetten ilk değerlendirme Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'tan geldi.

Yeni Şafak
11:35 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:43 - 9/11/2017 Perşembe
Diğer
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Habertürk TV'de, soruları yanıtlıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu ve yeniden değerlendirilmesi gerektiği açıklamasına ilk yorum Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'tan geldi. Fikri Işık şöyle konuştu:

Halk kendisini yönetecek kadroyu sandıktan doğrudan seçiyor. Dolayısıyal biz yönetimde istikrar açısından temsilde adaleti ikinci plana atmak durumunda değiliz. Sayın Bahçeli'nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz.

Behçeli'nin seçim barajı açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbetinde sürpriz bir çıkış yaptı. Yüzde 10’luk seçim barajının Türkiye için çok ağır olduğunu belirten Bahçeli, özetle şunları söyledi:

(MHP’yi baraj altında gösteren anketler) Bunlar kamuoyu oluşturmaya yönelik araştırmalardır. Bunları bildiğimiz için hiçbir araştırmaya güvenmiyoruz. MHP, Türk siyasi hayatında baraj sorunu olmayan partilerden bir tanesidir. Ama illa bir barajın altında kalma baskısı var toplumda. Böyle olursa da iyi olur diye düşünenler var.

#seçim barajı
#Fikri Işık
6 yıl önce