|

"Bahçeli'yi matematiğe davet ediyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Herkesi basit matematik kuralları içinde düşünmeye davet ediyorum. CHP artı MHP oyu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi için yeterli değil. HDP'nin oyuna ihtiyaç var" dedi.

Yeni Şafak
19:34 - 5/07/2015 Sunday
Güncelleme: 16:37 - 5/07/2015 Sunday
AA

Bazı odakların, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday olarak çıkardığımız Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verseydiniz, o seçilirdi" dediğini aktaran Koç, şunları kaydetti:



"Herkesi basit matematik kuralları içinde düşünmeye davet ediyorum. CHP artı MHP oyu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi için yeterli değil. HDP'nin oyuna ihtiyaç var. 'Onu istemem', dışarıdan versin, 'istemem', içeri gelsin, 'istemem.' Bu mantıkla İhsanoğlu'na diyelim ki HDP oy verdi. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçildiği anda istifa mı ettireceksiniz? Biraz söylediklerinizde tutarlı olun. Onun için bunun, muhalefetteki bir siyasi partimiz için savunulacak tarafı yoktur. Ne zaman AKP dara düşse, bir şekilde bir siyasi yardım mekanizmasını devreye sokuyorlar.



#chp
#haluk koç
#mhp
#meclis başkanlığı
9 years ago