|

Bak kızım baba

Gabar Dağı’nda şehit düşen Uzman Çavuşlar Ufuk Bingöl ve Yunus Ertürk ile Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan son yolculuklarına uğurlandı. Giresun’daki törende 1,5 yaşındaki kızı Eylül’e babasının fotoğrafını gösteren şehit eşi Ayşegül Bingöl, “Bak kızım baba” diyerek gözyaşı döktü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:46 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Bak kızım baba​
​Bak kızım baba​

Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde PKK’lı teröristlerin araziye önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuşlar Ufuk Bingöl ve Yunus Ertürk ile Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehitlerden Uzman Çavuş Ufuk Bingöl için Giresun Merkez Hacı Miktat Camii’nde düzenlenen törende duygusal anla yaşandı.


EŞİ ASKER SELAMI VERDİ

Şehidin eşi Ayşegül Bingöl, kucağında 1,5 yaşındaki kızı Eylül ile tabutun başına gelerek asker selamı verdi. Elindeki oyuncuklarını bırakmayan kızına babasının fotoğrafını gösteren Bingöl, “Bak kızım baba” diyerek gözyaşı döktü. Bu tablo, törendeki herkesi duygulandırdı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şehit yakınlarını teselli etti. Şehidin cenaesi, İl Müftüsü Muhittin Oral’ın öğleyi müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından Esentepe köyünde toprağa verildi.


Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Yavşan da Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Şehidin annesi Zeliha Yavşan, oğlunun tabuta sarılıp “Anan geldi kuzum, nereye gidiyorsun beni bırakıp” diye ağladı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, aileye taziyelerini iletti. Yavşan’ın naaşı, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından defnedildi.


SOYSUZLAR, HAİNLER

Hain saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk de Konya’nın Akşehir ilçesinde dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin eşi Firdevs Ertürk, "Şehidim çık gel, beni bırakma. Seni dünyalara sığdıramıyordum, nasıl bu tabuta sığdırdılar. Soysuzlar, hainler" diyerek gözyaşı döktü.

#Gabar Dağı
7 yıl önce