|

Bakan Çakan yakın takipte

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Beyaz Enerji Operasyonları ile sarsılan enerji kurumlarında, disiplini '4. Murat' yöntemleriyle sağlamaya çalışıyor. Bakanlık içinde ve bağlı kuruluşlarda sık sık denetime çıkan Çakan, çalışmayan ve işleri aksatan personeli tespit ediyor.

Yeni Şafak
00:00 - 18/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 20:49 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Zeki Çakan, tarihte tebdil-i kıyafetle denetime çıkması ile tanınan 4. Murat'a özendi. Bakan Çakan Beyaz Enerji Operasyonları'nın bürokratlar üzerindeki etkisini azaltmak ve bakanlık personelinin daha çok çalışmasını sağlamak için, habersiz birimlere baskınlar düzenliyor. Çakan'ın, yanında koruma ve danışmanlarını almadan bakanlık içinde ve bağlı kuruluşlarda birimlere gezerek, kimlerin çalıştığını kontrol ettiği bildirildi. Çakan'ın, bu ziyaretleri sırasında çalışmayan bir personel gördüğü zaman uyardığı, hatta hakkında inceleme başlattığı bildirildi.



Tanımayan yandı


Personel arasında, "4. Murat'a" benzitilen Çakan'ın, kurum içindeki denetimleri sırasında, bazı personelin bakanı tanımadığı da ortaya çıktı. Bakanı tanımayan personelin, Çakan ile tartıştıkları, "Siz kimsiniz, işimi nasıl yapacağımı sana mı soracağım" şeklinde tepki gösterdikleri öğrenildi.


#Zeki Çakan
#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
#Beyaz Enerji Operasyonları
23 yıl önce