|

Bakan Çavuşoğlu: Oldu bittiye müsaade etmeyiz

PKK'lı teröristlerin Kerkük'e girdiği yönündeki haberlerin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sert tepki gösterdi. Sürecin takip edildiğini belirten Çavuşoğlu, "Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de hareket etmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Yeni Şafak
13:33 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:02 - 22/10/2016 Cumartesi
AA
PKK'lı teröristlerin dünkü saldırıların ardından Kerkük'e girdiğine dair fotoğraflar yayınlanmıştı.
PKK'lı teröristlerin dünkü saldırıların ardından Kerkük'e girdiğine dair fotoğraflar yayınlanmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiğe getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz" dedi.



Çavuşoğlu, AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Afyonkarahisar'da, bileği çatlayan Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'ı Kocatepe Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti.



"Çok yakından takip ediyoruz"


Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, bir basın mensubunun PKK'lı teröristlerin Kerkük'e girdiği iddiasını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:



  • Oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz. Zaten Türkiye şu anda koalisyonun içinde de yer alıyor. Aktif bir şekilde koalisyonun hem oradaki eğittiğimiz yerel güçlerle birlikte hemde hava kuvvetlerimizle birlikte, içindeyiz. Sizin söylediğiniz gibi gelişmelere müsaade etmeyeceğiz. Olayları ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz.



"Koalisyonun içindeyiz"

Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki koalisyonun içinde olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Şu an Hava Kuvvetlerimiz olarak koalisyonun içindeyiz. Havadan ne zaman, nereye, nasıl operasyon yapılacak, bunların kararını askerler verecek" ifadelerini kullandı.



Bakan Çavuşoğlu, Ninov Muhafızları ile ilgili olarak ise, "Esasen bu güçler Musullu yerel güçlerdir. İleride Musul'un güvenliğini, DEAŞ sonrası, temin etmek için, sağlamak için bu güçlerden faydalanmak gerekiyor. Şu an operasyonun içinde aktif rol alıyorlar" dedi.



Çavuşoğlu, Aydın'ın sağlık durumuna ilişkin ise durumunun gayet iyi olduğunu, kısa süre sonra taburcu edileceğini bildirdi.







#Mevlüt Çavuşoğlu
#Kerkük
#PKK
8 yıl önce