|

Bakan Müezzinoğlu'ndan Cizre açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cizre'de yaralılara yardım edilmediği iddialarına ilişkin, "Bugün acil hizmet sunumu da dahil Türkiye'nin tek bir noktası yok ki Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri ulaşmamış olsun" dedi.

Yeni Şafak
12:10 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:16 - 10/02/2016 Çarşamba
IHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın Cizre'de yaralılara yardım edilmediği iddialarına ilişkin sorusuna cevap verdi. Bakan Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerinin sunumunda sorunların yaşandığını belirterek, "Biz olabildiğince 24 saat dakikası dakikasına sağlık hizmeti ister acil, ister rutin olsun Türkiye'nin her köşesine, her vatandaşımızın nakli olan sağlık hizmetini alabilmesine arzu ediyoruz ve bu anlamda her bölgede teyakkuz halinde çalışıyoruz. Ambulanslarımıza ateş edilmesi, molotof atılması, 29 ambulansımızın çalışmaz hale getirilmesi, ambulans çalışanlarımızın süreli olarak alıkonulması, ambulanslarımızdaki tıbbi malzemelerin alıkonulması gibi çok ağır sıkıntıları yaşayan ve ödeyen durumdayız. Buna rağmen ne pahasına olursa olsun sağlık hizmeti sunumundan, evrensel sağlık hizmeti sunum değerlerinden uzaklaşmadan, sağlık hizmeti sunan arkadaşlarımızın can güvenliğini olduğu her ortamda bir dakika aksamadan her türlü hizmeti verme duyarlılığını gösteriyoruz. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da bölgedeki altı ilin sağlık yöneticileri ile değerlendirme toplantısı yaptık. Her salı günleri SAKOM Merkezimizde bizzat yöneticilerimizle ve 112 Komuta Kontrol Merkezlerindeki arkadaşlarımıza bağlantı yaparak da takip ediyorum. Silahın, ateşin olduğu yerde, yolların mayınla döşendiği ortamlarda bizim 'niye ambulans yok' cevabını vermemiz mümkün değil. Cuma sabahı habersiz yalnız valiliğin, sağlık çalışanlarımız, Hastane Başhekimimiz de dahil olmak üzere hiç kimsenin haberi olmadan hastaneye sabah 07.30'da gittim. Hastane koşullarını, çalışma koşullarını bizzat gördüm. 24 saat yaralı varsa destek olmak için duran ambulans ekibinin yanına gittim, onların çalışma koşullarını değerlendirdim. Bugün acil hizmet sunumu da dahil Türkiye'nin tek bir noktası yok ki Sağlık Bakanlığı'nın acil sağlık hizmetleri ulaşmamış olsun. Dün Uludere'de bir sağlık çalışanımızı ambulansa konulan patlayıcı nedeniyle kaybettik" dedi.



"Biz hiçbir insanın 'sağlık hizmetine ulaşamadı' diye acı çekmesine razı olmayız" diyen Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:


"Eyüp Ergen aracında vuruluyor. Ambulanstan inen ekip ambulansa tekrar biniyor, aileye haber veriliyor. Vatandaşlarımızın oluşturduğu halka ile ikinci ambulans Eyüp Ergen kardeşimizi alıyorlar. Eyüp Ergen arkadaşımızı kaybediyoruz. Bu koşullarda sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Fiilen görev yapan arkadaşlarımızla, yöneticilerimizle insani ve mesleki asla etik değerleri zedeleyecek bir tavır hiçbir arkadaşımız yapmadı. Aile hekimlerimiz tüm listesindeki insanları arıyor."

#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Plan ve Bütçe Komisyonu
#Cizre
8 yıl önce