|

Bakan Özhaseki: Terörün dini yok

Şırnak ve Cizre'de incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İstanbul'daki terör saldırısına “Terörün dini yok imanı yok, insafı yok. Eğer insafı olsaydı gidip de havaalanında 41 kişiyi öldürmezdi" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yeni Şafak
10:47 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:51 - 30/06/2016 Perşembe
IHA
evre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valiliğinin Cizre’de düzenlediği iftar programına katıldı.
evre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valiliğinin Cizre’de düzenlediği iftar programına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta Valilik tarafından organize edilen iftar programına katılmak için Cizre ilçesine geldi. Bakan Özhaseki ve beraberindekiler Kaymakam Ahmet Adanur tarafından karşılandı. İftar programına katılan vatandaşlarla selamlaşan Bakan Özhaseki Cizrelilerle iftar açtı.



İftar programında bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, zor bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, bu coğrafyanın jeopolitik konumu itibarıyla dış devletlerin kendi insanlarımızı kullanarak burada hak elde etme isteği olduğunu söyledi.





İstanbul'daki terör saldırısına değinen Özhaseki, “Terörün dini yok imanı yok, insafı yok. Eğer insafı olsaydı gidip de havaalanında 41 kişiyi öldürmezdi. Havaalanındaki insan ya çocuğunu bekliyor ya anasını bekliyor orda oturan masum insanı öldürmek hangi dinde var? Bu terör denen dinsiz imansızlar şuraya bir bomba atıyor 50 kişi ölüyor. Elinde ekmek olan kişide ölüyor durakta beleyen de ölüyor. Bu barbarlık hangi dinde var? Büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Bu kandırılmış 4 kişinin belası değil. Bu arkasında koca koca devletler olan ve bu coğrafya üzerinde hesabı var. Allah için sizden ricamız bunlara kanmamanız bunlara destek vermemenizdir" diye konuştu.



Terör örgütü uzantılarının kendilerini bir türlü kabul etmediğini belirten Özhaseki, "Avrupa'ya gidip ağladıkları kadar Amerika'ya gidip ağladıkları kadar şu yumruktan vazgeçip el sıksalar burada her şey daha farklı olacaktı. Beraber mecliste yüz yüze baktığımız insanlar el sıkmadan imtina ediyorlar hep yumruk sıkmış kavga halindeler ama Avrupa ya gidince el pençe durup ağlıyorlar. Tam tersi olsa burada işimiz daha kolay olurdu" dedi.



Bakan Özhaseki'ye Vali Ali İhsan Su tarafından kilim ve Şehri Nuh gemi maketi hediye edildi. Bakan Özhaseki ve beraberindekiler Cizre Ulucami'de kılınan teravih namazının ardından Ankara'ya dönmek üzere özel uçakla Cizre'den ayrıldı.

#Mehmet Özhaseki
#Şırnak
8 yıl önce