|

​Bakan Ramazanoğlu: Görüntüler insanlık dışı

​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, İzmir'de bir kişinin Suriyeli bir çocuğa karşı vahşice uyguladığı şiddeti 'insanlık dışı' olarak yorumlayarak, şiddete sıfır tolerans gösterdiklerini söyledi.

Yeni Şafak
20:14 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 11/03/2016 Cuma
IHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli'de açılan 12. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı. Akşam saatlerinde Denizli'ye gelerek fuara katılan Ramazanoğlu'na Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve çok sayıda protokol üyesi eşlik etti. Fuar girişinde protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Ramazanoğlu daha sonra fuardaki stantları gezdi. Meyveleri inceleyen Ramazanoğlu süt reyonunda ise bir süre bilgi aldı. Süt içen Ramazanoğlu herkese süt içme tavsiyesinde bulundu. Fuarda bir süre gezen Bakan Sema Ramaznaoğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda seyyar satıcılık yapan Musa D.'nin, Suriyeli bir çocuğu karşı uyguladığı şiddetle ilgili konuşan Ramazanoğlu, ''Şu anda polisler bu olayla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Biz de olayın takipçisiyiz. Şu ana kadar çocuğa ulaşamadık. Ailesi olup olmadığını bilmiyoruz. Kimsesiz bir çocuksa biz hemen sahipleniriz''dedi.





“GÖRÜNTÜLER İNSANLIK DIŞI”

Görüntüleri izleyince çok üzüldüğünü kaydeden Ramazanoğlu, '' Görüntüler gerçekten de insanlık dışı. Biz her zaman şiddete sıfır tolerans diyoruz. Toplumsal şiddete karşı mücadelemiz sürecek. Çocuklara, kadınlara, engellilere ve yaşlılara karşı şiddete hepsine birden sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Bu olayı da tüm duygularımla şiddetle kınıyorum. Böyle bir şey kabul edilemez. Bir çocuğa yapılan bu hareken insanlık dışı''dedi.


Bakan Ramazanoğlu gezdiği fuarda karşılaştığı bir çocuğu kucağına alarak, “Çocuklar anca sevilir. Onlar bizim geleceğimizdir” dedi.



KADIN ÇİFTÇİLERE SERTİFİKA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Denizli Çal Bağcılık Kursu 75 Kadına Sertifika Dağıtım Töreni'ne katıldı. Burada da kısa bir konuşma yapan Ramazanoğlu, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da hızla geliştiğini söyleyerek, ''2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacaksak bunu üreticilerle yapacağız. Tarımda Avrupa'nın en büyük, dünyanın 7. gücüyüz. 18.8 milyar dolar tarım ve gıda ürünü ihraç ediyoruz. Ancak markalaşmada daha iyi olmamız lazım. Bu konuda da sizlere büyük iş düşüyor. Ben kadın emekçilerimizi de kutluyorum''diye konuştu.



Bakan Ramazanoğlu konuşmasının ardından kadın çiftçilere sertifikalarını verdi.

#​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğl
#izmir
#vahşet
8 yıl önce