|

Bakan Ramazanoğlu'ndan yurt müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
19:32 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 17:35 - 6/12/2015 Pazar
AA

Denizli'de çeşitli etkinliklere katılan Ramazanoğlu, Çivril ilçesindeki programının ardından geldiği Baklan ilçesi Gazi Parkı'nda vatandaşlara hitap etti.



Seçim çalışmalarında meselenin kişi ve makam değil memleket olduğunu söylediklerini hatırlatan Ramazanoğlu, buna örnek olarak da 13 yıldır yaptıkları gösterdiklerini belirtti.



AK Parti olarak 3 Kasım 2002'de yola çıkarken eskisi gibi olmayacaklarını söylediklerini dile getiren Ramazanoğlu, "Biz, başka bir misyon taşıyoruz. Biz, bu millete efendi değil hizmetkar olmak için yola çıktık" dediklerini aktardı.



Ramazanoğlu, "Ve gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sayın Başbakanımıza, hükümetimizin bütün üyelerinden ve bugüne kadar hizmet eden bütün Bakanlarımızdan hep bunu gördük. Hizmet etmek, millete hizmetkar olmak. Bunları anlattık. Sizler, bize güvendiniz. Dediniz ki 'Dört yıl size vekaleti veriyoruz.' Bu vekaletin anlamı, şu anda Meclis'te 317 sandalye ve tek başına bir iktidar" dedi.



Ramazanoğlu, Bakanlığın icraat alanının, toplumun inşası olduğunu, aile ve toplumun tüm dezavantajlı gruplarının hizmet alanlarında bulunduğunu ifade ederek "Yaşlılarımız, engelli kardeşlerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz, bakıma muhtaçlarımız, kadınlarımız, çocuklarımız, hastalarımız, yetimlerimiz, öksüzlerimiz, işte bizim dezavantajlı dediğimiz bütün o vicdanımızın içine sığdırdığımız bütün hepsi, bizim sorumluluk alanımız" diye konuştu.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığından sonra en büyük bütçeli bakanlık olduğuna işaret eden Ramazanoğlu, şöyle devam etti:



"AK Parti dedi ki 'Biz, insana yatırım yapacağız, insanı yaşat ki devlet yaşasın, yani insan odaklı bir hizmet yürüteceğiz.' Eğer biz, insana yatırım yaparsak o insan, tank da üretir, helikopter de üretir, bu ülkenin savunması için gerekli bütün silahları üretir. Biz, daha büyük bütçelerimizi bunlara ayırıyoruz. Biz, insan odaklı çalışan bir iktidarız. Bunun için milli eğitim diyoruz, çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi yetiştirmek için. Ondan sonra aile ve sosyal politikalar diyoruz, toplumumuzu inşa etmek için. Evet yol yapabiliriz, fabrika yapabiliriz ama vizyonumuzu oluşturacak, bizi ileriye taşıyacak gençlerimize, çocuklarımıza, insanımıza yatırım yapmazsak geleceğimiz olmaz. İnsana yatırım yapmayan toplumların geleceği olmamıştır ve bu toplumlar yönetim becerileri geliştirememişlerdir. En yakın örneğimiz, Suriye ve Ukrayna gibi."



Kız çocuklarının okullaşması

Bakan Ramazanoğlu, toplumun her kademesine sahip çıktıklarını vurgulayarak şu değerlendirmeleri yaptı:



"Bu bakanlık, vicdan bakanlığı. Hepimiz, elimizi vicdanımıza koyduğumuz zaman 'Bu ülkede gözümüzün görmediği, kulağımızın duymadığı bir noktada bir aç yoktur, bir gözü yaşlı yoktur, bir yetim yoktur' dediğimiz zaman biz, işlerimizin çoğunu halletmiş olacağız. Tabii ki sosyal problemlerimizi biliyoruz, onları nasıl çözeceğimize dair projelerimiz var, yatırımlarımız var, müjdelerimiz var. Özellikle kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz."



Denizli'nin yeni yatırımlar ve hizmetler için öncelikli illerden biri olduğuna dikkati çeken Ramazanoğlu, gururlanmadan tevazuyla hizmet edeceklerini söyledi.



Daha sonra kaymakamlığı ve belediyeyi ziyaret eden Ramazanoğlu, hayırseverlerin katkısıyla ilçede yapımına başlanan huzurevini bir dahaki gelişlerinde hizmete açacaklarını bildirdi.



Ramazanoğlu, Honaz ilçesinde de kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret etti.

#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
#yurt
#eğitim
8 yıl önce