|

Bakan Soylu’dan çağrı: İhbar edin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de vatandaşlara seslendi: “Örgüt tükeniş içindedir. Bu, bir topyekun mücadeledir. Bulunduğunuz yerlerdeki PKK sempatizanlarını, köylerde vatandaşa baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Net bir şekilde köşeye sıkışmış bu hain örgütten bu ülkeyi mutlaka kurtaracağız. ”

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'de polis memurlarını, jandarmaları ve esnafları ziyaret etti. Kontrol noktalarındaki asker ve polislerle sohbet eden Soylu, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, tüm bakan arkadaşlarımızın hükümetimizin sizlere selamları var. Hep buradayız, hep birlikte olacağız, hiç merak etmeyin. Hep beraber bir aile yuvası içinde olacağız, hem de bu terörizmle nasıl mücadele edildiğini, bunun nasıl tasfiye edildiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Burası çok önemli bir nokta. Burada neler yapmak istediklerinin farkındayız. Bunun için gözümüz kulağımız sizde. Aman dikkat edin. Sizden istirhamımız, rehavete kapılmaksızın muhakkak ama bu işte bir saniye ihmal bile milletin canını yakıyor. Dikkat en üst noktada olacak ve elinizdeki yetkileri kullanmakta da hiçbir zaman imtina etmeyin.”



TOPYEKUN MÜCADELE


Soylu şunları söyledi: “Vatan toprağını bu eşkıyalardan temizleyeceğiz. Demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz. Birileri kızacak ya da kınayacak diye, mücadelemizde geri adım atmayız. Biz Türkiye'nin batısında ne konuşuyorsak diğer bölgelerinde aynı şeyi konuşuyoruz. Milletin canını yakanların canını yakacağız. Adı ne olursa olsun terör insanlık suçudur. Örgüt tükeniş içindedir. Devletin atacağı her adım mutlaka halkın desteğine muhtaçtır. Bizim en büyük gücümüz milletimizdir. Buradan aziz milletimize de bir çağrıda bulunmak istiyorum; Bu, bir topyekun mücadeledir. Bulunduğunuz yerlerdeki PKK sempatizanlarını, köylerde vatandaşa baskı yapanları polise ve jandarmaya ihbar edin. Net bir şekilde köşeye sıkışmış bu hain örgütten bu ülkeyi mutlaka kurtaracağız.”



Can yakanın canını yakacağız




Hakkari Valiliği'ni ziyaret eden Soylu, “Ne hükümet olarak bizlerin, ne de Türkiye'nin her köşesindeki vatandaşlarımızın artık bu hadiselere tahammülü kalmamıştır. Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK'dır, KCK'dır, DEAŞ'tır. FETÖ'dür, YPG'dir. Bu devlete karşı eline silah almış ve bu milletin huzurunu birliğini beraberliğini kardeşliğini, ülkenin bağımsızlığını bölmeye çalışanların tamamıdır” dedi.



#Süleyman Soylu
#Hakkari
#PKK
7 yıl önce