|

Bakan Tüfenkci'den KKTC çağrısı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yıllardır üzerinde devam eden izolasyonu kaldırmak, uluslararası tüm platformlarda Türkiye olarak tam destek vermek bizlerin esas yükümlülüğüdür” dedi.

Yeni Şafak
18:11 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 16:12 - 9/02/2016 Salı
IHA

TOBB ile Kuzey Kıbrıs Ticaret Odası arasında “Kıbrıs Türk Ticaret Odası İşbirliği için Eylem Planı İmza Töreni” düzenlendi. TOBB Sosyal Tesisler toplantı salonunda düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kuzey Kıbrıs Ticaret Odası Yönetim Başkanı ve üyeleri katıldı.



İmza töreninde konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Tüfenkci, “Birlikten güç doğar, bu işbirliği her iki ülkenin odalarına güç katacaktır. Aynı zamanda ülkelerimiz arasındaki ticaret de artacaktır. Ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında uzun yıllardır süregelen dostluk ve işbirliği alanları her platformda devam etmektedir. Her iki ülke yetkilileri olarak hemen hemen her konuda ülkelerimiz arasındaki işbirliği mekanizmalarını geliştirmeye çalışmakta, bunun için yoğun uğraşlar vermekteyiz. İkinci vatanımız olan, bize hiçbir zaman kendi topraklarımızı aratmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yıllardır üzerinde devam eden izolasyonu kaldırmak, uluslararası tüm platformlarda Türkiye olarak tam destek vermek bizlerin esas yükümlülüğüdür. Bu nedenle, ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımak, bunu gerek Kamu gerek Özel sektör eliyle yapmak için yoğun gayret içindeyiz. Bugün imzalanan Eylem Planı ile Türkiye ve Kıbrıs Türk iş dünyasının karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi ve AB mevzuatının Kuzey Kıbrıs'ta uygulanması halinde ortaya çıkacak yeni durumda daha etkili bir şekilde işbirliği yapmaları hususunda faydalı olacağı inancındayım. Bakanlık olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile 2013 yılında başlayan ve 2014 yılında devam eden “Gümrük İdareleri Arası İşbirliği Faaliyetleri”'ne devam etme hedefindeyiz. Özellikle bu bir yıllık süreçte Kuzey Kıbrıs Gümrük İdaresi'nin talepleri doğrultusunda Bakanlık olarak ihtiyaç duyulan her alanda kardeş ülkemizin yanında yer aldık. İnşallah, bu ayın sonunda Kuzey Kıbrıs'a yapacağımız ziyaretle gerek gümrük alanında gerek tüketici hakları konusunda ilişkilerimize yeni bir yön verecek ortak çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.



TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti düne göre bugün Avrupa Birliğine daha yakın. Bu yıl sonu itibariyle AB üyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacak. Onun için de bu hem bizleri hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki iş adamlarını çok etkileyecek. Bu sürece de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ki iş adamlarının hazırlanması lazım. Protokol de bunu kapsıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki iş adamlarımızın bu sürece daha hazırlıklı dahil olmaları için elimizden gelen katkıyı yapacağız” açıklamasını yaptı.

#Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
#Kıbrıs
#çağrı
8 yıl önce