|

Bakan Yılmaz açıkladı: Tek sınav yapılacak 60 soru olacak

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liseye girişte yapılacak sınavın isteğe bağlı olacağını açıkladı. TEOG'un yerine getirilen sistemin detaylarını açıklayan Yılmaz, seçilmiş okulların merkezi sınav yapacağını, bu sınavda 60 soru olacağını ve öğrencilere 90 dakika süre verileceğini belirtti. Yılmaz, sınavın Haziranın ayının ilk hafta sonunda olacağını da sözlerine ekledi.

Yeni Şafak
12:23 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 15:34 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
TEOG'un yerine getirilen sınavda 60 soru olacak.
TEOG'un yerine getirilen sınavda 60 soru olacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un yerine getirilen yeni sistemin detaylarını açıkladı. En çok merak edilen konulardan biri sınavın nasıl yapacağıydı. Bakan Yılmaz, sınavın isteğe bağlı olacağını söyledi. Yılmaz şunları söyledi:

"Biz geldiğimizde 58 tane fen lisesi var. Ne kadar öğrenci var? 12 bin öğrenci var. Şimdi fen lisesi sayımız 302. Öğrenci 120 binin üzerinde. 10 kattan fazla artırdık.

Ülke genelinde 11 bin 57 lisemiz var. Belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza sadece isteyen 8. sınıf öğrencilerinin girebileceği bir sınav hazırladık. 600 gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Bu liselerin ismini ve sayısını Mayıs ayı gibi açıklayacağız. Dolasıyla öğrenciler okula girmeden önce hangi okula gireceğini biliyorsa sınava bile girmeyeceğim diyecek.

Sınavın tarihi ve detayları

Sınav Haziran ayının ilk hafta sonunda yapılacak. Sınav 2 bölüm ve tek oturumda oluşacak. Toplam 60 sorudan oluşacak ve 90 dakikalık süre var. 6. 7. ve 8. sınıf ders müfredatına ve ders kitaplarımıza uygun şekilde yapacağız."


#TEOG
#Sınav Sistemi
#Soru Sayısı
6 yıl önce