|

Bakan Yılmaz’dan ücretli öğretmenlere müjde

Canlı yayında eğitim gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ücretli öğretmenlerle ilgili yeni bir çalışmanın da müjdesini verdi. Yılmaz, beş yıl ücretli öğretmenlik yapanlara kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı tanınacağını söyledi.

Yeni Şafak
09:08 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 09:15 - 28/11/2017 Salı
Diğer
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

TEOG sonrası liselere giriş sistemini TRT Haber’in canlı yayınında duyuran Bakan Yılmaz, binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. “Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum” diyen Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

20 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

20 bin öğretmen atamak için duyuruya çıkacağız Şubat’ta. En son Başbakanımız Öğretmenler Günü’nde Çankaya Köşkü’ndeki konuşmasında 500’e yakın engelli öğretmenin atamasının yapılacağını duyurdu. Biz de çalışmamızı yapıyoruz. Milli sporculardan öğretmen atamaları için kadro talebimiz var, karşılandığında atayacağız.

MÜLAKAT KESİNLİKLE OLACAK

Öğretmen atamalarında kesinlikle mülakat gerekli. 50 ile 100 alanı yarıştırmıyoruz ki. O kotaya girenlerin hepsi başarılı. Hepsi birbirine yakın. Ancak buna rağmen bir önceki dönemde çok büyük bir itiraz çıkmadı. Öğretmeler güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyor. Bunların kamuda görevlendirilmesinde sakınca var mı diyoruz. Olanlar eleniyor. Mülakat kesinlikle olacak. Güvenlik soruşturmasını geçtikten sonra puanını dikkate alarak mülakat yapılıyor.

5 YIL ÇALIŞANA AYRICALIK

Sözleşmeli öğretmenlikle, kadrolu öğretmen arasında hiç fark yok. Sadece kimlik kartında yazıyor. Dört yıl sonra kadroya geçireceğiz. Ücretli öğretmenlerin mağdur olduğuna ben de inanıyorum. Şöyle bir kanuni değişiklik yapacağız. Bizde beş yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakat hakkı konusunda bir imtiyaz tanıyacağız. Bu da onların uğradığı kaybı biraz giderecektir.

#İsmet Yılmaz
#ücretli öğretmenlik
6 yıl önce