|

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. En önemli gündem maddesi ise taşeron işçileri ilgilendiren düzenleme. Asgari ücretin de gündemde olması bekleniyor.

Yeni Şafak
14:54 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:59 - 4/12/2017 Pazartesi
IHA
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantıda, gündemdeki konular değerlendirilecek.

Taşeron işçiler ve asgari ücret masada

Bakanlar Kurulu'nun ağırlıklı gündemi ekonomi ve dış politika. En önemli gündem maddesi ise taşeron işçileri ilgilendiren düzenleme. Çalışma Bakanı, "Herkesin içine sinecek bir düzenleme olacak" ifadesini kullanmıştı. Düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda gündemde gelmesinin ardından Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. Asgari ücretin de gündemde olması bekleniyor.

ABD'deki dava ve terörle mücadelenin de gündem maddeleri arasında olacağı bekleniyor.

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron çalışanlara yönelik düzenlemenin bir hafta içinde Meclis'e gönderileceğini bildirmişti

Sarıeroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, taşeron işçilere yönelik düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Sarıeroğlu, "Taşeron olarak çalışan emekçi kardeşlerimizle ilgili çalışmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Sayın Başbakanımızın koordinasyonunda son aşamaya geldi. İnşallah bir hafta içerisinde TBMM'ye göndereceğiz." ifadesini kullandı.


#Bakanlar Kurulu
6 yıl önce