|

Balıkesir'de at çatıdan at düştü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde çocukların ürküttüğü at, kot farkı nedeniyle aşağıda kalan bir barakanın çatısını kırıp içine düştü. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarılan atın yaralanmadığı belirtildi.

Yeni Şafak
18:57 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 24/11/2016 Perşembe
DHA

Edremit'teki Abidin Pakmaya Anadolu Lisesi'nin alt tarafında bulunan dar sokakta başıboş şekilde dolaşan at, çocuklar tarafından kovalandı. Ürken at, kot farkı bulunan Soğanyemez Mahallesi eski PTT Caddesinden, aşağıdaki, balıkçıların kullandığı barakaların üstüne düştü. Eternit çatının bir bölümünü ağırlığıyla kıran at, barakanın içine düştü.



Atın burada mahsur kalması üzerine vatandaşlar belediye ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen veteriner ve zabıta ekipleri, barakanın kapısından geçemeyen hayvanı düştüğü çatıdan çıkarmak için çalışma başlattı.



Önce eternit biraz daha genişletildi. Daha sonra kepçe yardımıyla halatla sabitlenen at, düştüğü yerden aynı şekilde dışarı çıkarıldı. İlk deneme başarısız olurken, 2'nci denemede at kurtarıldı.



Yaralanmadığı belirlenen at, olay yerine gelen sahibine teslim edildi. Kazada barakanın içerisinde kimsenin bulunmaması olası bir yaralanmanın önüne geçti.


#Balıkesir
#Edremit
#At
#Çatıdan düştü
7 yıl önce