|

Balkanlarda yaşayan Alevi Bektaşilerden Erdoğan'a selam var

Türkmen Alevi Bektaşi Derneğinin, 'Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara Gönül Erleri Projesi'nin 6. etkinliğinin İlk bölümü, bugün Bulgaristan Razgad Midrova Cemevinde gerçekleştirildi. Dernek başkanı Özdemir yaptığı konuşmada bölgede yaşayan alevi bektaşilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duacı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
14:11 - 22/08/2017 mardi
Güncelleme: 14:42 - 22/08/2017 mardi
Yeni Şafak
Etkinlik sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.
Etkinlik sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneğinin, 'Hoca Ahmet Yesevi'den Balkanlara Gönül Erleri Projesi'nin 6. etkinliğinin İlk bölümü, bugün Bulgaristan Razgad Midrova Cemevinde gerçekleştirildi. Genel Başkan Özdemir yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi;

'6 yıldır Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bu etkinlik için buradan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başkanımız sayın Binali Yıldırım'a, Kültür Bakanımız Numan Kurtulmuş'a ve sayın Müştaşarımız Ömer Arısoy’a desteklerinden dolayı minnettar olduğumuzu belirtiyoruz.

Bu etkinliklerin amacı Bulgaristan Deli Orman bölgesinde bulunan Alevi Bektaşi kardeşlerimizle kaynaşmak, onların Türkiye'yle olan hasretlerini gidermek, onlarla birlikte olmak ve kültürel ilişkiler geliştirmek ve dostluk bağlarını güçlendirmektir.


'Bugün birlik beraberlik mesajı verdi'

Biz Hoca Ahmet Yesevi derğahında yetişen ve balkanlara gelip buradaki insanlara kardeşliği, dostluğu medeniyeti, birlik ve beraberliği, insan sevgisini en ücra yerlere kadar götürmek gayesiyle onların hatıralarını canlandırmak istiyoruz. Osman baba, Demir baba, Sarı Saltuk, ve pek çok gönül erenlerinin buradaki yüz yıllar önce verdiği mücadeleleri gördük. Bugün Bulgaristan'daki soydaşlarımızın da aynı kültürü ve duygu düşünceleri paylaştığını görünce çok duygulandık. Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü Bir devlet olması için dua ettiklerini gördük. Çok mutlu olduklarını gördük. Bize söylenen cümlelerde 'Türkiye her zaman büyük bir devlet olsun, daha da büyüsün ki Orta Asya Ve Balkanlara, yani bize sahip çıksın.' Bu cümleleri duyunca çok duygunladık. Son 15 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları İle Balkanlar ve Orta Asya'da yaşayan Türk soydaşlarımıza verilen destek göz önündedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza Balkanlarda yaşayan kardeşlerimiz ve soydaşlarımız her zaman duacı. Bizler de gönül elcisi olup buralara gelerek bu sıcak samimiyeti, bu sıcak duyguları burada yaşamaktan çok mutlu olduk.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Balkanlar
il y a 7 ans