|

Baran bebek şehit babasını uğurladı

Silvan'da şehit düşen Astsubay Tolga Topçuoğlu Malatya’da toprağa verildi. Şehidin eşi Aysun Topçuoğlu, eşinin fotoğrafını taşıyan askerin gözyaşlarını silerek, “Ağlama” dedi. Şehidin 2 aylık bebeği Baran ise sağlık görevlilerinin kucağında babasına veda etti.

Yeni Şafak
04:00 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:06 - 2/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'nın kalleş saldırısında şehit olan Astsubay Çavuş Tolga Topçuoğlu ve Uzman Çavuş Sinan Uçan için tören düzenlendi. Törende şehit Topçuoğlu'nun eşi Aysun Topçuoğlu ve kayınvalidesi Leyla Çetin gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin 2 aylık bebeği Baran ise bir hemşirenin kucağında törene getirildi. Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın eşi Sibel ve kızı Sudem'de törende ayakta durmakta güçlük çekti. Törenin ardından şehit Topçuoğlu'nun cenazesi memleketi Malatya'ya, şehit Uçan'ın cenazesi İzmir'e gönderildi.



EMANETİN BENDE


Şehit Topçuoğlu'nun cenazesi Malatya Şehir Mezarlığı Morgu'ndan alınarak merkez Koyunoğlu Mahallesi Serttaş Sokak'taki babaevine getirildi. Şehidin babası cenaze aracındaki tabuta sarılarak ağladı. Helallik alınması ardından şehidin naaşı, askeri araçla Malatya Şehir Mezarlığına getirildi. Aysun Topçuoğlu, burada gözyaşları içerisinde, “Emanetine çok iyi bakacağım aşkım. Gözün arkada kalmasın aşkım” dedi. Şehidin 2 aylık bebeği Baran ise tören alanındaki sağlık görevlilerince bir araçta bekletildi. Astsubay Topçuoğlu'nun cenazesi, namazın ardından askerlerin omuzlarında taşındı. Bu sırada şehidin eşi, asker selamı verdi. Vatandaşların da omuzlarında taşıdığı şehidin naaşı, Şehir Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.



EŞİ ASKER SELAMI VERDİ


Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın cenazesi Diyarbakır'daki törenin ardından İzmir'e getirildi. Tören öncesi şehit eşi Sibel Uçan, ağlayan 11 yaşındaki kızı Sudem'i kucağına aldı. Sudem, annesinin boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Uçan'ın naaşı omuzlarda taşındı. Şehidin kızı Sudem, babasının naaşının taşındığı top arabasının ardında bir süre elinde Türk bayrağı ile yürüdü, şehidin eşi de asker selamı verdi. Şehidin naaşı İzmir'de toprağa verildi.


#Silvan
#pkk
#Astsubay Tolga Topçuoğlu
#Malatya
9 yıl önce