|

Barış için tayinini istemedi şehit oldu

Dün Malazgirt'te şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız'ı anlatan yakınları, kendisinin barışın tesisi için tayin istemediğini söyledi. Her Cuma günü bir köyü ziyaret ederek köylülerle birlikte cuma namazı kılan ve Halkın Komutanı olarak bilinen Binbaşı Kulaksız, genç çiftlerin mutlu günlerine de katılmayı ihmal etmiyordu.

Yeni Şafak
13:10 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 10:18 - 28/07/2015 Salı

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olurken, geride gözü yaşlı bir eş ve iki çocuk bıraktı.



İki yıl önce ilçeye atanan ve sürekli köyleri ziyaret eden Kulaksız, halkın sorun ve sıkıntılarıyla yakından ilgileniyordu. Her Cuma günü bir köyü ziyaret ederek köylülerle birlikte cuma namazı kılan ve Halkın Komutanı olarak bilinen Binbaşı Kulaksız, genç çiftlerin mutlu günlerine de katılmayı ihmal etmiyordu.



Yardıma muhtaç ailelere gıda ve giyim yardımında bulunan Kulaksız, bu sene görev süresinin dolmasına rağmen tayin istemedi. Malazgirt ve Malazgirt halkını çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Kulaksız, barış ve huzurun devamı için bir sene daha ilçede kalmaya karar verdiği öğrenildi.



Acı haber annesine verilemedi


Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas hakim. Ablası Emine Şallı'ya kardeşinin şehit edildiği haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80) sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi.



Köylüler tarafından şehidin babaevin bulunduğu sokağa ve caminin minarelerine dev Türk bayrağı asıldı.



Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990 yılında Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiğini ve ailenin ikinci şehidini verdiğini belirten halasının oğlu Hamza Acar, “Acımız büyük. Çok iyi birisiydi. En son geçen sene Kurban Bayramı'nda buradaydı. Daha sık geliyordu. Malazgirt'e gidince ziyaretlerini seyreltti. Sürekli annesine, babasına bakan birisiydi” diye konuştu.


Şehidin üvey ağabeyi Hikmet Acar'ın da sağlık sorunları nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırılıp gözetim altında tutulduğu bildirildi.



Bütün köy halkı çok seviyordu


Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız'ın köylerindeki 3'üncü şehit olduğunu söyledi.



Kulaksız'la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak, "Bizden sonra liseyi Merzifon'da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi" dedi.



Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti.



Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız'ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, "Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük" diye konuştu.



Dün yaşanan hain saldırının ardından ilçede operasyon başlatan güvenlik güçleri, dört kişiyi gözaltına aldı.

#Arslan Kulaksız
#Halkın komutanı
#şehit
9 yıl önce