|

Barkey ile Kavala 93.5 saat görüştü

FETÖ'den tutuklanan işadamı Osman Kavala ile eski CIA danışmanı Henri Barkey'in 'görüşmedik' yalanını HTS kayıtları çürüttü.

Yeni Şafak
10:10 - 15/11/2017 الأربعاء
Güncelleme: 10:39 - 15/11/2017 الأربعاء
Diğer
Henri Barkey ve Osman Kavala
Henri Barkey ve Osman Kavala
FETÖ soruşturmasında tutuklanan işadamı
Osman Kavala
ile eski CIA danışmanı
Henri Barkey
'in 'görüşmedik' yalanını ortaya atması ve Washington Post'un da iki ismi destekleyen makaleye yer vermesine HTS kayıtlarıyla ispat geldi.

Başsavcılığın incelettiği telefon dökümlerinde Barkey, Kavala'nın şirketine ait olan ancak şirket görevlileri ya da Kavala'nın yakınlarının kullanımındaki telefonlarla 93 saat 34 dakika 1 saniye görüşme yaptı. Sabah'ın haberine göre, işte başsavcılığın tespitleri:

  • Kavala, 28 Haziran 2016'da Şişli'de sahibi olduğu Menka Ticaret ve Sanayi A.Ş.'de ve iki gün sonra da Diyarbakır'da Barkey'le birlikteydi.
  • Barkey, 7 Haziran seçimlerinden bir hafta önce 31 Mayıs 2015'te ABD'den geldi ve HDP'nin seçim çalışmalarını yürüten Osman Kavala ile görüştü. 8 Haziran'da Türkiye'den ayrıldı.
  • Barkey, Kavala'nın eşi Ayşe Hale Kavala'nın telefonuyla 12 saat 54 dakika 36 saniye, Osman Kavala'nın ablası Reha Kavala'nın telefonuyla da 1 saat 31 dakika 29 saniye görüştü. Şirketin yönetim kurulu üyesi olan Zeki Türkkan'ın telefonuyla 1 saat 37 dakika, genel müdür Şenel Durmuşkaya'nın telefonuyla da 54 dakika görüştü. Barkey, Kavala ile bu isimler üzerinden irtibat kurdu.

#Osman Kavala
#Henri Barkey
٪d سنوات قبل