|

Bartın sele teslim

Bartın’ın Amasra ve Kurucaşile ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, yollar kapandı, araçlar denize sürüklendi. Bir otobüs ile 2 otomobilde mahsur kalan 47 kişi botlarla kurtarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 22:22 - 13/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bartın'da şiddetli yağış hayatı felce uğratırken, yolda mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı. Kurucaşile ile Amasra ilçeleri önceki geceden bu yana etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen ırmak taştı. Karayolu ile Karaçay köprüleri ile Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci köyündeki çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı, araçlar denize sürüklendi. Bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar telef oldu. Heyelan nedeniyle Amasra tüneli ile Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı.



OTOBÜSTE MAHSUR KALDILAR




Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul yönüne giden bir yolcu otobüsüyle 2 otomobil, Amasra ilçesi Göçgündemirci köyü mevkiinde köprü üzerinde mahsur kaldı. Yolcular telefonlara sarılarak yardım istedi. Sel sularınan 1 metreye kadar yükselmesi nedeniyle araçlara karadan ulaşmak mümkün olmadı. Araçlardaki 47 kişi, AFAD ile Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekipleri tarafından iş makineleri ve botlarla bulundukları yerden alındı. Sel nedeniyle çevredeki köylerde yaşayan vatandaşların da evlerinden çıkamadığı öğrenildi. Bartın Valisi Nusret Dirim, selde can kaybının yaşanmadığını bildirdi.



#Bartın
8 yıl önce