|

'Barzani küçük bir figür, oyunu göremedi'

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Müslüman ülkeler İsrail ile ilişki geliştirir ama hiçbir Müslüman toplum İsrail bayrağıyla yürümemiştir. Barzani küçük bir figürdü ve oradaki oyunu göremedi" dedi.

Yeni Şafak
21:11 - 17/10/2017 вторник
Güncelleme: 21:41 - 17/10/2017 вторник
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:

"Türkiye'ye gönderilen büyükelçiler istihbaratçıdır, operasyoncudur. Büyükelçinin operasyoncu olarak Türkiye'deki görevi bitti, şimdi Afganistan'da bunu devam ettirecek.

Barzani yönetimine Kürt devletini kurma sözü verdi. Resmi açıklamalara aldırış etmeyin. Barzani küçük bir figürdü ve oradaki oyunu göremedi.

Irak'taki girişim bir yabancı garnizon kurma girişimiydi. Bu bir Kürt meselesi değil. Etnik ayrışma senaryosu değildi.

İran sınırında İsrail garnizonları hazırlanmaya çalışıldı. Birkaç yıl devam ederse, İran sınırlarının dibinde İsrail garnizonları kurulacak.

Bölgedeki gelişmeleri çok kolay sulandırıyorlar. Kimlikler üzerinden resmediliyor ama bunun ötesini görmek gerekir. Barzani ne kadar büyük hesaplaşmanın içerisine girdiğini farkında olamadı.

Herkesi kaybetti, PKK'ya sığındı

Barzani yönetimi, Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerinin desteğini kaybetti. En son PKK'ya sığındı. İsrail ile ilişkileri iyi olabilir devletlerin ama bu coğrafyada kimse İsrail'i sevmez. Müslüman ülkeler, ilişki geliştirir ama hiçbir Müslüman toplum İsrail bayrağı taşımaz. Şu anda ne İsrail ne de ABD, Kuzey Irak'taki gelişmelere müdahale edecek gücü var."


#İbrahim Karagül
#Büyük Oyun
7 лет назад