|

Başbakan Binali Yıldırım'dan engellilere KPSS süre müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinliğinde konuştu. 2018'de 5 bin engelli vatandaşı işe başlatacaklarını açıklayan Yıldırım, KPSS sınavının ise 4 yıl geçerli olacağını kaydetti.

Yeni Şafak
12:11 - 3/12/2017 Pazar
Güncelleme: 12:34 - 3/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinliğinde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu program en fazla duygulandığım programlardan birisi. Daha önce de ifade ettim. 15 yıldır ülkemizi bir baştan bir başa imar etmek için Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürüyoruz. Sizler için yaptığımız hizmetler bu eserlerden bana göre daha anlamlı. İnsana yapılan yatırımın ilelebet kalan bir hizmet olduğunun bilincindeyiz.

Hepinizi yürekten, canı gönülden kutluyorum. Sizler bu güzel çalışmalara devam edeceksiniz ve diğer kardeşlerinize de örnek olarak onların hayatlarına da dokunacaksınız. Bizler de sizin başarılarınızla gurur duyacağız ve daha fazlasını yapmanız için ne gerekiyorsa onu da yapacağız.

Engellilere sınav süresi müjdesi

2018'de 5 bin kardeşimizi tekrar işe başlatacağız. Biliyorsunuz, engellilerin torpille, kayırma ile işe girmesi dönemini sona erdirdik. Merkezi sistem ile atama dönemini başlattık. Yeni bir düzenleme daha yaptık, engelli KPSS sınavına girenler hakkı 2 yılda yanıyordu, şimdi 4 yıla kadar o puanınız geçerli olacak.

#Binali Yıldırım
6 yıl önce