|

Başbakan Davutoğlu'ndan Rusya'ya tavsiye

Başbakan Davutoğlu, Rusya'ya kritik bir tavsiyede bulunarak, "Tavsiyemiz, olayın doğru anlaşılması ve kalıcı zararlar vermeden bu krizden çıkmak. Türkiye burada kasıtlı bir kriz başlatan taraf değil" dedi.

Yeni Şafak
19:18 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 20:29 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HaberTürk'te açıklamalarda bulundu.



Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:



"Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir hafta önce bu kriz başlamıştı. Türk hava sahasını ihlal eden o an itibarıyla milleti bilinmeyen uçak dolayısıyla yoğun bir diplomasi ve kritik süreçten geçiyoruz. Rusya'ya tavsiyemiz, olayın doğru anlaşılması ve kalıcı zararlar vermeden bu krizden çıkmak. Türkiye burada kasıtlı bir kriz başlatan taraf değil. Krizi başlatan taraf değil. Türkiye kendi hava sahası ile ilgili son derece defansif bir işlem yaptı.



Rusya, sınırımızı ihlal etmemiş olsaydı böyle bir durum yaşanmayacaktı. Bu sınır, Suriye-Türkiye sınırı, Rusya ile sınırımız değil. Rusya'nın da bu noktada saygı göstermeli.



Rusların bombaladığı bölgede DAEŞ yok.



Yaş sebze için Türkiye'nin pazar sıkıntısı yok. Başka ülkeye de satarız. Türkiye'nin kapısı kapanmaz. İhracatçılarımızın zarar görmemesi için devlet desteği dahil, gerekli tedbirleri alacağız. Enerji Bakanlığımıza değişik alternatifleri görüşme talimatı verdim.



Can Dündar, haberi için 'şeref madalyası' diyor. Ben 120 Büyükelçi ile toplantıdaydım, MİT TIR'ları operasyonu başlatıldı. Suriye Dışişleri Bakanı dönüp bana, 'Sizin gazetelerinizde haberler çıkıyor...' dedi. Suriye Dışişleri Bakanı'nın eline bu doneyi veren hain çete, 'şeref madalyası' diyemez. Kendi devletiyle ilgili istihbarati bilgileri yayınlayanlarla ilgili tedbirler vardır."






#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#açıklama
#gündem
8 yıl önce