|

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Hakkari'ye geldiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Hakkari'ye atanan ve kentte ziyaretlerde bulunan üç milletvekili basın açıklaması düzenledi.

Yeni Şafak
17:57 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:59 - 8/02/2016 Pazartesi
IHA

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin milletvekili çıkartmadığı Hakkari'de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından atanan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır, AK Parti il ve ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın selamlarını getirdiğini belirterek, Hakkari vilayetinin taşınması ve bölgede yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi.





Dalkılıç, “İlk önce 3 milletvekili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Genel Başkanımızın ve tüm teşkilatımızın selamlarını size getirdik. Hiç gözlerini kırpmadan canlarıyla bu toprakları vatan ettiler bize, Çanakkale'de koyun koyuna yatıyorlar. Bu memlekette Türk, Kürt, Çerkez, Laz ve Arap böyle bir ayırım yoktur. Bizim aramızda böyle bir ayırım olmaz. Bizim bir tane kimliğimiz var. Biz Türkiyeliyiz, kardeşiz ve kimliğimiz ile Müslümansız. Hiçbir masum insan kanının akmaması lazım. Maalesef bir propaganda var, devlet sanki bu coğrafyalarda, bu halka zulüm ediyormuş gibi bir algı operasyonu yürütmeye çalışıyorlar. Biz burada bu kardeşlerimizin özgürlüğü için mücadele ediyoruz” dedi.



Hakkari'nin taşınması konusuna da değinen Dalkılıç, “Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması ile ilgili basına düşen haberler, Hakkari kamuoyunda bir tartışma oluşturdu. Bunun doğru olduğunu söyleyenler var, Hakkari'ye zarar verileceğini söyleyenler var. Burada önemli olan Hakkari'nin ne dediğidir. Hakkari'nin kapalı ortamda büyümesi, gelişmesi olmadığı için Yüksekova coğrafyasının buna daha müsait olduğu için Hakkari'de hiçbir kardeşimiz mağdur olmayacak şekilde olması gerekir. AK Parti kendisi için bir şey yapmaz, vatandaşın mutluluğu için yapar. Türkiye'de yaşayan herkesin mutluluğunu hedefler. Dolayısıyla bu karar verilecek ise hep beraber üstlenelim bu kararı, zaten bunun artı ve eksileri tartışılacaktır. Bu tartışmanın sonucunda eğer verilecek kararlar Hakkari'nin taşınması ise buna hep birlikte sahip çıkacağız. Hakkarili kardeşlerimize rağmen bugüne kadar bir şey yapmadık, bundan sonra da onlara rağmen bir şey yapmayız” ifadelerini kullandı.

#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Hakkari
#ziyaret
8 yıl önce