|

Başbakan: Almanya racon kesiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan'da yaptığı açıklamada, Almanya'nın AB adına racon kestiğini belirterek tepki gösterdi.

Yeni Şafak
14:02 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 14:17 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Kahramankazan'da cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Adil Öksüz notası

Bu 15 Temmuz darbe girişimine iştirak eden tüm FETö teröristlerinin nerede olursa olsun bulup adalete teslim etmek bizim boynumuzun borcudur. Dolayısıyla Almanya bunları korursa, imkan sağlarsa bu da dostluğa yakışmaz. Bu darbeye karışmış bulunan teröristlerinin barındırılmaması ve yargılanmak üzere Türkiye'ye iadesini istiyoruz.

"Almanya racon kesiyor"

Almanya nasıl hukuk devletiyse Türkiye'de bir hukuk devletidir. Gümrük birliği meselesi ise Almanya'nın AB adına tek başına karar vereceği bir konu olmamalıdır. Almanya birlik adına racon kesiyor. Bu bir dayatma anlamına gelir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir. Türkiye bir an önce Gümrük Birliğini değiştirelim havasında değildir. Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaktır.

"Amacımız Suriye'de kalıcı barış"

Suriye'de barışın kalıcı hale getirilmesi için Türkiye, Rusya, İran Astana sürecini başlattı. Kalıcı bir çözüme ulaşılması hedefleniyor. Bu ülkelerin üst düzey yetkilileri bir araya geliyor ve durum değerlendirilmesi yapıyor. İdlib bölgesi ve Güney bölgelerde var olan iç savaşı tamamen durdurmak ve Suriye'yi kalıcı barışa ulaştırmak amacımızdır. Terör gruplarına karşı bir operasyon her zaman gündemdedir. Sivil halka zarar veren özellikle DEAŞ ve YPG'ye karşı Türkiye olarak tedbirlerimizi alıyoruz.

"İspanya halkının yanındayız"

Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz, İspanya halkının acısını paylaşıyoruz. Terör dünyanın başının belası. İstanbul ne kadar güvenliyse Madrid de o kadar güvenli, küresel teröre karşı ayrım yapmadan terörde anlayış birliği ile çok sıkı bir mücadeleye ihtiyaç var. Ortak operasyonlara, terör suçlularının iadesine kadar bir dizi çalışmayı aynı anda yürütmeye ihtiyaç var.

Sakarya'da fındık işçilerimizi taşıyan bir traktör şarampole yuvarlandı, ölenlere rahmet diliyorum.


#Binali Yıldırım
#Kahramankazan
7 yıl önce
default-profile-img