|

Başbakan: OHAL'den sonra yargı yolu açılacak

Başbakan Binali Yıldırım, "Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı"nda 15 Temmuz sonrası mağduriyetlerle ilgili olarak, "OHAL sonrası yargı yolu açılacak" dedi.

Yeni Şafak
13:00 - 2/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:36 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türk yargısının harekete geçtiğini söylerken, "Demokrasimiz kurtuldu, bağımsızlığımız güvence altına alındı. Milletimiz ülkesine, geleceğine sahip çıktı. Darbeyi yapanların gerekli cezayı almaları için Türk yargısı harekete geçti. Bürokraside, orduda yuvalananlar öyle ya da böyle onlarla ilişkide olan unsurların temizlenmesi bir ülkenin en doğal hakkı. Bunlarla yola devam edemeyiz. Hiçbir devlet kendisine sadakatle tabi olmayanlarla yoluna devam edemez" dedi.



Konuyla ilgili Almanya örneğini veren Başbakan, "Bunun en yakın örneği Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinde görüldü. 500 bin kamu çalışanının görevine son verildi. Kimse Almanya'ya bir şey demedi. AİHM, "Kimse ülkesine sadakatle bağlı olmayanla çalışmaz" dedi ve noktayı koydu. Türkiye de bir hukuk devleti, kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Tasfiyede mağdur olanlar da olabilir. "İtirazlar gelsin, incelenecek, haksızlığa uğrayanlar işlerine dönebilecekler. Buna rağmen mağdurum diyen varsa
OHAL sonrası yargı yolu da açılacak. OHAL olduğu için şuan yargıya gidemiyorlar. O yol da açılacak"
diye konuştu.

#OHAL
#Binali Yıldırım
#Yargı
#AİHM
#Almanya
#FETÖ
#Darbe girişimi
7 yıl önce