|

Başbakan: Sorgusu devam ediyor

Başbakan Binali Yıldırım, Reina'daki katliamı yapan teröristin yakalanmasına ilişkin "Sorgusu devam ediyor" açıklamasını yaptı. Erken seçim tartışmalarına değinen Yıldırım, "Faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Erken seçim için ne gerek var? Seçimler, 2019'da planlandığı şekilde olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:21 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 11:40 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, Reina'da 39 kişiyi katleden teröristin yakalanmasının ardından açıklamalarda bulundu:



"Yılbaşı gecesi eğlence mekanına saldırı yapan ve birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan alçak terörist dün akşam operasyon ile yakalandı. Bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanı gelince arkadaşlar kamuoyunu bilgilendirecektir. Ardındaki güçlerin ortaya çıkarılması bizim için önemli gelişme olacak.



"Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin ne konuşacağı belli oluyor"


Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bir araya gelecekler ama ne konuşacaklar bilmiyorum. Anayasanın 1. tur oylaması tamamlandı ama Sayın Bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları belli oluyor.



"Yeni Anayasayı millete götüreceğiz"


Ak Parti grubu kaya gibi maşallah, 2. turda da gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız.Yönetim sistemini değiştiren yeni anayasayı millete götüreceğiz. 1. turda sonuç neyse, 2. turda da sonuç o olacak.



"Erken seçim yok"


Faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Erken seçim için ne gerek var? Seçimler, 2019'da planlandığı şekilde olacak. Erken seçimi gündeme getirerek, ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. İstikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında, istihdam alanında, kalkınma alanında gerekli adımları kararlılıkla atacak.



Hükümetimiz, reel sektöre dönük gereken tedbirleri almaya devam edecek.



#Binali Yıldırım
7 yıl önce