|

Başbakan uğurladı

Ağrı’da PKK’nın saldırısında şehit düşen 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusunun naaşları detaylı otopsi yapılması için Doğubayazıt’tan Erzurum’a getirildi. Otopsileri tamamlanan iki asker için cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:51 - 17/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ağrı'nın Tendürek Dağı'nda çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Adem Akatay ve Jandarma Er Ahmet Tezcan memleketlerine uğurlandı. Şehitler için Erzurum'de tören düzenlendi. Askeri havalimanındaki törene Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Milletvekilleri Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve İlçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı. Şehit Uzman Çavuş Adem Akatay'ın cenazesi Tokat'a, Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenazesi ise Manisa'ya gönderildi.





HASTANEDE KÜRTÇE AĞIT


Aynı saldırıda şehit düşen köy korucuları Abdulhadi İsmailogulları, Ahmet Demir, Adem Demir, Mehmet Demir, Muhsin Zerek, Engin Zerek ve Mehmet Bakındı'nın Adli Tıp kurumundaki otopsilerinin devam ettiği ve otopsilerinin ardından Doğubayazıt'a gönderileceği öğrenildi. Bazı korucu yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehit Adem Demir'in korucu olan babasının da 1995 yılında aynı bölgede şehit düştüğü öğrenildi.





EŞİ VE ÇOCUKLARI YIKILDI


Öte yandan Kars'ın Kağızman İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından öldürülüp ceseedi bombayla tuzaklanan eski köy korucusu Mikail Gülderen toprağa verildi. 51 yaşındaki 3'ü kız 4 çocuk babası Mikail Gülderen'in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan eşi ve çocukları gözyaşlarına boğuldu.



Soylu Tendürek Dağı'nda


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberindeki Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler'le birlikte PKK'lı teröristlerin 7 korucu, 2 asker ve 1 sivili şehit ettiği Tendürek Dağı'na çıktı. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle Ağrı'dan Doğubayazıt'a karayoluyla geçen Soylu, andından da Gökçebulak'a geldi. Burada olay yerine geçmesi için kendisine tahsis edilen zırhlı araca binmeyen Bakan Soylu, “Benim korucularım burada şehit oldu. Zırhlı araçla gitmem, normal araçla gideceğim" dedi.


Normal bir araçla bölgeye intikal eden Soylu'ya burada, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Coşkun Sel tarafından olayın nasıl yaşandığına dair brifing verildi.





Ardından acılı aileleri ziyaret eden Soylu, şehit İlhan Zeyrek'in babası Yusuf Zeyrek'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştürdü. Zeyrek, taziye dileğinde bulunan Erdoğan'a, “Cumhurbaşkanım Allah razı olsun. Toprağımız ve bayrağımız için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.


#PKK
#Şehitler
#Tendürek Dağı
8 yıl önce