|

Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu

65. Hükümet Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu. Açıklamayı yapan Numan Kurtulmuş, Hükümet Sözcüsü olarak görevini sürdüreceğini bildirdi.

Yeni Şafak
20:01 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:00 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 14.35'te başladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan 65. Hükümet, ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı.



65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonunda açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "65. Hükümet'e reform ve atılım hükümeti demek doğru olur" dedi.



  1. Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı şöyle:
  2. -Mehmet Şimşek, Hazine, Merkez Bankası, Kamu Bankalarından sorumlu
  3. -Nurettin Canikli, SPK, BDDK, TMSF'den sorumlu
  4. -Numan Kurtulmuş, Diyanet, TRT, A.A., RTÜK'ten sorumlu
  5. -Tuğrul Türkeş, MGK kararlarının koordinasyonu ve Kıbrıs'tan sorumlu
  6. -Veysi Kaynak, TİKA ve İnsan Hakları Kurulları'ndan sorumlu

Başbakan yardımcılarının görevlerinin de belirlendiğini açıklamayan Kurtulmuş, görevlendirmelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:



"Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.



NURETTİN CANİKLİ'NİN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi.



MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.



TUĞRUL TÜRKEŞ'İN GÖREVLERİ

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu.



VEYSİ KAYNAK'IN GÖREVİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu.



NUMAN KURTULMUŞ'UN GÖREVİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görevi, hükümet sözcülüğü, Kamu diplomasisi ile ilgili işleri yürütülmesi ve Danıştay ile ilgili ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu."




#Numan Kurtulmuş
#65 Hükümet
#Başbakan Yardımcıları
8 yıl önce