|

Başbakan Yardımcısı Türkeş'ten teröre tepki

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Batman'da Kozluk belediye başkanının aracına yönelik terör eylemi sırasında şehit olan 22 yaşındaki öğretmen Aybüke için "Terörü ve teröristi yücelten, sahiplenen ancak bu menfur hadise karşısında derin sessizliğe bürünenlere ise Allah akıl ve izan versin." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
17:56 - 10/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:08 - 10/06/2017 Cumartesi
AA
​Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş
​Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Batman'ın Kozluk ilçesinde belediye başkanının aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'a Allah'tan rahmet dilerken, "Terörü ve teröristi yücelten, sahiplenen ancak bu menfur hadise karşısında derin sessizliğe bürünenlere ise Allah akıl ve izan versin." ifadelerini kullandı.

Türkeş, sosyal medya Twitter hesabından, terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

"Batı, PKK'yı özgürlük savaşçısı' diye satmaya çalışırken, Batman'da gencecik bir öğretmenimiz PKK tarafından katledilmiştir." vurgusu yapan Başbakan Yardımcısı Türkeş, şunları kaydetti:


  • "Küçük çocukları eğitmek için kendisi çocuk sayılabilecek yaşta Batman’a giden Aybüke öğretmen şimdi memleketine uğurlanıyor. Hizmet aşkıyla gidip maaşından müzik aletleri alan şehit Aybüke Yalçın'a Allah'tan rahmet, sevenlerine ve Türk milletine sabır diliyorum. Terörü ve teröristi yücelten, sahiplenen ancak bu menfur hadise karşısında derin sessizliğe bürünenlere ise Allah akıl ve izan versin."


#Tuğrul Türkeş
7 yıl önce