|

Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü kapatılacak

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 11 şehit veren Ankara'nın Kazan ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, 246 kişiyi şehit eden darbecilerin tank çıkardığı kışlaların ve uçak kaldırdığı Akıncı Üssü'nün kapatılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
14:15 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 15:27 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 11 şehit veren Kazan ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Darbeci generallerin hapiste olduğunu söyleyen Başbakan, 15 Temmuz'da cuntacılara karşı verdikleri direniş nedeniyle Kazanlılara teşekkür etti.



"Ölümlerden ölüm beğensinler"


Teröristbaşı Gülen'in Türkiye'ye getirilerek hesap sorulacağını belirten Başbakan, "Mermileri acımasızca sizin üzerinize atanlara hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz" dedi. 79 milyonun 15 gündür ayakta olduğunu ve Türkiye'ye sahip çıktığını söyleyen Yıldırım, "Bu millete ayar vermeye çalışanlar, ölümlerden ölüm beğensinler" dedi.



Akıncı Üssü ve darbecilerin tank çıkardığı kışlalar kapatılacak


Darbe girişiminin ardından atılacak önemli adımları da açıklayan Başbakan Yıldırım, FETÖ'cülerin şehir merkezlerinde tank çıkardığı kışlaların ve uçak kaldırdıkları Akıncı Üssü'nün kapatılacağını duyurdu.



Akıncı Üssü'nün 15 Temmuz şehitlerinin hatırasının yaşatılacağı bir yer haline geleceğini belirten Başbakan, şehir merkezinde kapatılan kışlaların ise vatandaşlar tarafından piknik ve dinlenme alanı olarak kullanılacağını söyledi.





"Her şey elden geçirilecek"


Tankların İstanbul ve Ankara'nın içinde işi olmadığının altını çizen Başbakan Yıldırım, "Düşmanın olduğu yer bellidir. Onun için değerli kardeşlerim, her şey yeniden elden geçirilecek" dedi.



15 Temmuz'da oluşan birlik havasının devam etmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Yıldırım, "Değerli kardeşlerim, bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz. Türkiye'nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek, tek bilek olarak biriz, beraberiz" diye konuştu.



Başbakan Yıldırım, konuşmasının sonunda 15 Temmuz'da şehit düşenlere rahmet, yaralananlara ise şifa diledi.









#FETÖ
#Darbe girişimi
#Binali Yıldırım
8 yıl önce
default-profile-img