|

Başbakan Yıldırım: Arkadaşlarımız gereğini yapacak

Başbakan Yıldırım'dan istifası istenen belediye başkanları hakkında açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım "İnanıyorum arkadaşlarımız gereğini yapacaktır" dedi.

Yeni Şafak
13:53 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 15:04 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan
Binali Yıldırım
, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

İnanıyorum arkadaşlarımız gereğini yapacaktır.

Terör örgütü ile işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf göstermiştir. Görüntüler talihsizliktir. PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması talihsizliktir. ABD terör ile işbirliği yapmakla kalmıyor, Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor.



Türk ve ABD heyetleri arasındaki vize görüşmesi

Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim, konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor.

Rakka'da terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın posterinin açılması

Bu görüntüler, büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD'ye hep söyledik; bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için iş birliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi görmek istiyorlar, bunu merak ediyoruz? Bu fotoğrafın, PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması, açıkçası Amerika-Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir.

3 belediye başkanın istifası istendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde sonucun ağır olacağını vurgulamıştı. Kritik mesajlar veren Erdoğan, "Bu arkadaşlarımızın istifaya direnmesini düşünmek istemem, çünkü neticesi ağır olur” ifadelerini kullanmıştı.

#Binali Yıldırım
6 yıl önce