|

Başbakan Yıldırım: Aynı cevabı veririz

Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Gemici Spor Salonu'nda AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Yıldırım, Kuzey Irak'taki referandumu hatırlatarak Türkiye'nin gerektiğinde Fırat Kalkanı harekatı gibi bir adımla cevap verebileceğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen Başbakan, "Terörü 4 yılda bitireceğim diyor. Kılıçdaroğlu hala anayasanın değiştiğini, artık seçimlerin 5 yılda bir yapılacağını bile bilmiyor. 4 yılı tutturmuş, aynı ezberini tekrar ediyor" dedi.

Yeni Şafak
13:06 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:33 - 30/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Hasan Gemici Spor Salonu'nda AK Parti İzmit 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Geçtiğimiz 15 yılda AK parti'nin milletle beraber diriliş ve yükseliş destanını anlayamayanlar var. Bunlar kurucu genel başkanımızı, cumhurbaşkanımızı daha yolun başında yasaklı hale getirmediler mi? Ama millet bunlara gereken dersi verdi. Bu teşkilat 15 yılda, 12 seçimde yüzünün akıyla çıktı.

"Küresel terör örgütünü devreye soktular"

Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı yasaklamaya çalıştılar olmadı. Partiyi kapatmaya çalıştılar olmadı. Cumhurbaşkanı seçimini engellemeye çalıştılar olmadı. Bu sefer tuttular FETÖ'cüleri devreye soktular. FETÖ'cülerle bu kutlu yürüyüşü durduracaklarını zannettiler. 15 Temmuz'da Amerika'dan, Pensilvanya'dan yönetilen küresel terör örgütünü devreye soktular. Ama onların hesabı vardı, bir hesap daha vardı, o da Hakk'ın, halkın hesabıydı. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan hükümetiyle, yüce milletiyle bu alçaklara o gece en büyük dersi verdi, Hakk'ın, halkın gücü, tankın gücünü o gece yendi.

O gece Cumhurbaşkanı, liderinin etrafında 80 milyon tek nefes oldu. 250 şehit büyük bir kahramanlık gösterdiler. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin gazilerimize hayırlı ömürler versin. O gece Kocaeli de ayaktaydı.

Fetocular, 15 Temmuz sonrası mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Sanki hiç haberleri yokmuş gibi, sanki bu darbeyi başkaları yapmış gibi ret ve inkar anlayışıyla duruşmalarda adeta alay eder gibi bir tutum içindeler ama dün kafalarına dank etti. Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi, darbeye karışanlara ağırlaştırılmış müebbet hapsi verdi ve hükmü bastı. İşte diğerleri de bunun arkasından gelecek. Ne yaparlarsa yapsınlar Türk adaleti, yargının, kanunların izin verdiği en ağır cezayı bunlara verecek. Mahkemelerde alay etmelerinin onlara hiçbir faydası yok. Onları, ağa babası Pensilvanya'daki terör başı da kurtaramaz. Yüce Türk adaleti, onların yakasını bırakmayacak.


"IKBY bundan sonraki olacak olayların yegane sorumlusu"

Orada sadece Kürt kardeşlerimiz yaşamıyor, daha birçok etnik gruptan birlikte yaşayanlar. Bunların fikri alınmadan, bir inatla, bir ihtirasla, bir siyasi ikbal adına burada ateşle oynayan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bundan sonraki olacak olayların yegane sorumlusudur.

Şunu herkes bilmelidir; Türkiye'nin güney sınırlarında olabilecek bir statü değişikliği, bir yapay devlet oluşturma çabası Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir. Türkiye, milli güvenlik meselesi konu olduğunda her türlü hareketi, ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan bütün haklarını kullanmakta asla tereddüt etmeyecektir. Bu bağlamda bölgeye yönelik bundan sonraki bütün ilişkilerimiz Irak merkezi hükümetiyle yani Bağdat ile yönetilecektir. İran, Irak ve Türkiye olarak bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz.

"Aynı cevabı veririz"

Bu bölgede Türkiye'ye rağmen bir operasyon yapmak mümkün değildir. Fırat Kalkanı ile gereken cevabı nasıl verdiysek şartlar ve zemin oluştuğunda aynı cevabı veririz. Bundan şüpheniz olmasın. Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Bu zamanlarda ideoloji değil birlik ve beraberlik olsun. Yarın Gazi Meclis açılıyor isteriz ki bu birlik ve beraberlik bütün ülkeye yayılır. Ama yarın yine ana muhalefet yine rahat durmayacak inşallah ben yanılırım.

Türkiye 2017'de, ilk çeyrekte, iki çeyrekte yüzde 5'in üzerinde büyüyerek Avrupa Birliği ülkeleri, hani Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi şikayet ettiği ülkelerden iki kattan daha fazla büyüdü. Dünyada, 2017'nin ilk yarısında ortaya koyduğu büyümeyle Türkiye, Çin ve Hindistan'tan sonra dünyada en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke oldu. Kemal Bey, senin bunlardan haberin olmaz. Aç, oku, orada burada kulaktan duyma laflarla, yalan yanlış bilgilerle milletin kafasını karıştıracağını mı zannediyorsun?


"Artık seçimlerin 5 yılda bir yapılacağını bile bilmiyor"

Terörü 4 yılda bitireceğim diyor. Kılıçdaroğlu hala anayasanın değiştiğini, artık seçimlerin 5 yılda bir yapılacağını bile bilmiyor. 4 yılı tutturmuş, aynı ezberini tekrar ediyor. Nasıl bitirecekmiş? Yanında taşıdığın Fetocularla, PKK sevicilerle, DHKP/C destekçilerine rica mı edeceksin? 'Terör yapmayın' mı diyeceksin.


"Orta gelir tuzağından da kurtulacak"

2018'te milli gelirimiz 4 trilyon lira olacak, 4 trilyon lirayı da geçecek. Türkiye 2020 yılından itibaren kişi başı milli gelirle birlikte üst gelir grubuna çıkan ülkeler arasında yerini alacak. 13 bin doların üzerinde milli gelirle artık orta gelir tuzağından da kurtulacak ülkeler arasında yerini alacak.

#Binali Yıldırım
#Hasan Gemici Spor Salonu
#AK Parti
6 yıl önce