|

Başbakan Yıldırım: KKTC ve Türkiye elinden geleni yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakereleri için "Rum tarafı çözüm için yapıcı bir tutum göstermedi" dedi. CHP'nin yürüyüşü için açıklama yapan Yıldırım, "Artık bu kabak tadı vermeye başladı, burada bitirmek lazım" değerlendirmesini yaptı.

Yeni Şafak
14:12 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 14:23 - 7/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Cuma namazı sonrası soruları yanıtladı
Başbakan Yıldırım, Cuma namazı sonrası soruları yanıtladı

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye ve KKTC heyeti elinden geleni yaptı, başından beri yapıcı olmaya gayret etti. Çözümü samimiyetle isteyen taraf olduğunu hem BM'ye hem AB'ye çok açık bir şekilde gösterdi. Rum tarafı çözüm için yapıcı bir tutum göstermedi.

CHP'nin yürüyüşü

Güvenlik en üst seviyede sağlanıyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı zaten açıklamasını yaptı. Daha fazla yürümenin bir anlamı yok. Bu eylemi açık hava toplantısı ile tamamlayacaklarını ifade etti. Bundan sonra bu işte ısrar etmek, hem vatandaşa bir eziyet olur, aynı zamanda da ana muhalefet partisine ve onun genel başkanına da bir eziyete dönüşebilir. O yüzden bizim tavsiyemiz hep beraber adaletin işlemesi için gayret edelim, ancak bunun yeri yollar değildir, yürüyüş değildir. Bunun yeri Meclis'tir. Artık bu kabak tadı vermeye başladı, burada bitirmek lazım.


#Binali Yıldırım
#KKTC
7 yıl önce