|

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi: Cizre-Şırnak yolu seneye açılıyor

Başbakan Yıldırım Şırnak'ta Geylani Camii'nin açılışında konuştu. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Yıldırım, terör örgütünün 27 camiyi yaktığını, 70 camiye ise zarar verdiğini söyledi. Yıldırım, Cizre-Şırnak yolunun gelecek yıl açılacağını söyledi.

Yeni Şafak
13:21 - 17/11/2017 пятница
Güncelleme: 13:49 - 17/11/2017 пятница
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım Şırnak'ta Geylani Camii'nin açılışında konuştu. Başbakan Yıldırım, Şırnak Geylani Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada artık PKK terör örgütünün bu millete zarar veremeyeceğini vurgulayarak, "Bundan emin olabilirsiniz. Yeter ki biz ilimize, ülkemize, çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Önümüzde inşallah çok güzel günlerimiz olacak" dedi. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Şırnak, vatan hainleri gözünü kırpmadan yıktı. Gençlerimizin geleceğini kararttılar. Bunların dini yok. Önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürdüler.

27 cami yaktılar, 70 camiye zarar verdiler. Müslümanın mabedine zarar verilir mi kardeşlerim?

Terör örgütünün bütün engellemelerine rağmen inşallah yolları da bitiriyoruz.

Biz, yıkılan binalar, camiler yeniden yapılır, ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak'ı bağrımıza basmaktır" dedik.

Şırnak'a 15 yılda 10 milyar liralık yatırım yaptık. Tabii ki yapacağız. Çünkü Şırnak, burada Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için, ülkenin geleceği için, milletimizin birliği, beraberliği için teröre rağmen ayakta duruyor, 'Ben buradayım' diyor.

Cizre-Şırnak yolu seneye açılıyor


Cizre-Şırnak yolu yapılıyor. Seneye açıyoruz. Ama daha önemlisi Şırnak'ı Siirt'e bağlayacak, Siirt'i de Van'a bağlayacak Besler Dereler Yolu'nu da yapıyoruz, bunu da bitireceğiz.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
6 лет назад