|

Başbakan ​Yıldırım: 'Öksüz' açıklaması tatmin edici değil

Başbakan ​Yıldırım, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. ABD Büyükelçiliğinden yapılan Adil Öksüz ile ilgili açıklamanın tatmin edici olmadığının altını çizen Yıldırım, "Daha tatmin edici bir cevap bekleriz" dedi. Yıldırım, El-Bab'da her şey kontrol altında olduğunu belirterek, "Kalkanı sona erdi ancak terör örgütlerine yapılacak operasyonlar başka bir isimle yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
20:07 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:59 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım
Başbakan Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.



Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:



ABD'nin Adil Öksüz telefonu


Öksüz'ün ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundan aranmış olması, bunun ifadelere girmiş olması ve ifadelere girmesinden sonra 'Biz vizesini iptal etmek için aradık. 15 Temmuz'un faillerinden biriydi, onun için biz de duyarlılık gösterdik, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı sorumlu davrandık, hemen vizesini iptal ettik'. Resmi açıklama bu. Yersen. Tabii başka şeyler de var mı yok mu bakmak lazım. İnsan 'Her iş bitti de o mu kaldı?' sorusunu sormaktan da geri duramıyor. Daha tatmin edici bir cevap bekleriz.



Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanması


Ülkemizi ziyaret etmekte olan ABD Dışişleri Bakanı'na da bu konu açılacak ve bunun sebebi sorulacaktır mutlaka, gerek Dışişleri Bakanımız ile gerekse Cumhurbaşkanımızın görüşmesinde bu konular ele alınıp gündeme getirilecek.



Kerkük'te IKBY bayrağı asılması


Bizim açımızdan da bu doğru bir iş değildir, gerekli tepkiyi diplomatik yollardan Dışişleri Bakanlığımız yapmıştır. Biz de uyarılarımızı yaptık, bu işin yanlışlığını ortaya koyduk.



Rakka Harekatı


ABD bize henüz resmi dönüş yapmadı. ABD'nin tutumunun netleşmesi istenecek. Bir terör örgütüyle iş tutmak etik değil.



'Hayır' çadırına ziyaret


Güzel bir şey olmuş, biz de ziyaret ederiz.



Yeni sistem eleştirilerine cevap


Mevcut sistem baba ve oğlu bile birbirine düşürür. Cumhurbaşkanı ve Meclis'ten biri diğerini seçime götürür. Cumhurbaşkanı ve yönetimini denetleme görevi Meclis'te.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olması


16 Nisan'dan sonra Cumhurbaşkanımızdan partimize hemen katılmasını talep edeceğiz; üye olması bize güç katar, memnun oluruz.



Fırat Kalkanı Harekatı


El-Bab'da her şey kontrol altında. Fırat Kalkanı Harekâtı bitmiştir. Fırat Kalkanı sona erdi ancak terör örgütlerine yapılacak operasyonlar başka bir isimle yapılacak.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
7 yıl önce