|

Başbakan Yıldırım Tacikistan Başbakanı ile 'Kudüs'ü görüştü

Başbakan Yıldırım ile Tacikistan Başbakanı Rasulzoda telefonda, Kudüs’ün statüsü ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi ile ilgili konuları görüştü.

Yeni Şafak
20:46 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 23:00 - 12/12/2017 Salı
AA
Başbakan Yıldırım Tacikistan Başbakanı Rasulzoda ile telefonda 'Kudüs'ü ​görüştü. (Fotoğraf: Arşiv)
Başbakan Yıldırım Tacikistan Başbakanı Rasulzoda ile telefonda 'Kudüs'ü ​görüştü. (Fotoğraf: Arşiv)

Başbakan Binali Yıldırım ile Tacikistan Başbakanı Kohir Rasulzoda görüşmesinde, Kudüs’ün statüsü ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi üzerinde duruldu ve ikili konular ele alındı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ile İİT Olağanüstü Liderler Zirvesi toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Tacikistanlı mevkidaşı Rasulzoda arasında Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede, Kudüs’ün statüsü ve İİT Olağanüstü Zirvesi üzerinde duruldu, ikili konular ele alındı.

15 Temmuz teşekkürü

Bu çerçevede, Tacikistan’ın 15 Temmuz sonrasında Türkiye'yle sergilediği iş birliği için teşekkür edildiği, ikili ilişkilerin her alanda daha da güçlendirilmesi yönündeki iradenin dile getirildiği görüşmede, son yıllarda azalma eğilimi gösteren ikili ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedefi vurgulandı.

Görüşmede, konuk Başbakan Rasulzoda, Kudüs konusunda Türkiye'nin aldığı inisiyatifin isabetine işaret etti.

İkili ilişkiler bağlamında, FETÖ konusunda Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Rasulzoda, iki ülke ilişkilerinin gerçek potansiyeline ulaşması için gerekeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

#Başbakan Binali Yıldırım
#Tacikistan
#Kohir Rasulzoda
6 yıl önce