|

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye kritik ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım, 7-10 Kasım 2017 tarihlerinde ABD’ye yapacağı ziyaret kapsamında, ABD’de göreve gelen yeni yönetime Başbakanlık düzeyinde ilk ziyaret gerçekleştiriyor. Ziyaret sırasında Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik edecekler.

Yeni Şafak ve
14:07 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 15:05 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence- Başbakan Binali Yıldırım
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence- Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan
Binali Yıldırım
, 7-10 Kasım 2017 tarihlerinde
ABD’
ye yapacağı ziyaret kapsamında, ABD’de göreve gelen yeni yönetime Başbakan düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret gerçekleştirilecek. Ziyaret sırasında Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı
Mehmet Şimşek
, Dışişleri Bakanı
Mevlüt Çavuşoğlu
ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
Berat Albayrak
eşlik edecekler.
Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı
Mike Pence
ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra,
Washington ve New York
’ta kanaat önderleri,
Türk ve akraba toplulukları
temsilcileri,
Müslüman ve Yahudi
toplumu temsilcileri, medya mensupları, yatırımcı ve işadamlarıyla bir araya gelmesi öngörülüyor.
Başkan Yardımcısı Pence ile yapılacak görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerle Suriye, Irak dahil bölgesel konuların yanısıra ortak gündemimizde yer alan başta
FETÖ, DEAŞ, PYD/YPG
olmak üzere terörle mücadele, sığınmacılar meselesi ve vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Görüşmelerin, ABD ile bazı konulardaki görüş farklılıklarımızın giderilmesine ve işbirliğimizin ilerletilmesi yönündeki ortak çabaların sürdürülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti, dış politikamıza ilişkin temel mesajların, ülkemizin bölgesinde ve dünyadaki rolü ile ekonomik ve ticari potansiyelinin vurgulanması açısından da önemli bir fırsat oluşturuyor.

#Binali Yıldırım
#Mike Pence
#Türkiye
#ABD
6 yıl önce