|

Başbakan Yıldırım'dan 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu' müjdesi

Başbakan Yıldırım, Erzincan'da iş dünyası ve STK'larla buluşmasında konuştu. Yıldırım, "Şunu herkes bilmelidir ki; bu topraklarda tek bir terörist kalıncaya kadar bu mücadelede kararlılıkla hiçbir taviz verilmeden sürdürülecektir." dedi.

Yeni Şafak
19:42 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 20:09 - 3/11/2017 Cuma
AA
Başbakan Yıldırım Erzincan'da
Başbakan Yıldırım Erzincan'da

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da iş dünyası ve STK'larla buluşmasında konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Şunu herkes bilmelidir ki; bu topraklarda tek bir terörist kalıncaya kadar bu mücadelede kararlılıkla hiçbir taviz verilmeden sürdürülecektir. Bu alçakların arkasında kimlerin olduğunu da biliyoruz. Gün gelecek bunlar, bu asil milletin yüzüne bakamayacaklar. Tek şartımız, bu mücadelede mutlak başarı var. İnşallah milletimizin gündeminden bu işi düşüreceğiz. Genelkurmay Başkanımız, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanımız, 3. Ordu Komutanımız bugün bizlerle beraber, bu bir tamamen tevafuk. Onlar, bu bölgede birlikleri dolaşıyorlar. Bu akşam da bizimle beraberler.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 23 il için uygulanacak özel program çalışmaları tamamlandı. Sonuç, bir hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşılacak. Neler var, ne getiriyoruz? Ana hatlarıyla söylemek gerekirse 23 ilimizde uygulayacağımız teşvik tedbirleri 6. bölge tedbirlerini kapsayacak. Artı cazibe merkezleri için geliştirdiğimiz ilave teşvikleri de kapsayacak. Böylece buralarda, bu 23 ilde yatırım yapmak için hiçbir mazeret kalmıyor. Artık hemşehrilerimizden bekliyoruz.


"Her yıl bir milyon vatandaşımıza iş aş sağlayacağız"

Önümüzdeki 3 yıl için planlarımızı yaptık. Ne var burada? Türkiye orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna geçecek. Yani milli geliri kişi başına 13 bin doların üzerine çıkaracağız ve büyümeyi ortalama yüzde 5,5 seviyesinin üstünde gerçekleştireceğiz. Her yıl bir milyon vatandaşımıza iş aş sağlayacağız. Bunun için daha çok yatırım yapmamız lazım.

Son 10 yılda dünyada ekonomik kriz var. Bu kriz boyunca dünyada elle tutulur 10 proje var. Bu 10 projenin 6'sı Tükiye'ye aittir. Dünya'nın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsünü'de 7. olarak ekleyebilirsiniz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hedefimiz, ülkemizi parmakla gösterilen ülkeler arasında göstermek istiyoruz.

Bu millet neyi yapmak istediğini 15 Temmuz'da gösterdi

Terörle hızımızı kesemezler. Bu millet neyi yapmak istediğini 15 Temmuz'da gösterdi. O gece kahraman milletimiz, darbeci alçaklara geçit vermedi. Halkın ve hakkın gücü tankın gücünü yendi. Ay yıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi.

Hedefimiz dostlukları arttırmak, düşmanlıkları azaltmak. Terörle mücadelemiz yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da devam ediyor. Bütün güvenlik elemanlarımıza Allah kolaylık versin. Milletimizin duası ve desteği onlarla beraberdir.

#Binali Yıldırım
#Erzincan
6 yıl önce