|

Başbakan Yıldırım'dan flaş TEOG açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, merakla beklenen TEOG'un yerine gelecek sınav sistemiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yıldırım, TEOG'un yerine gelecek sınav sistemiyle ilgili Mİlli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmasının 1-2 gün içinde açıklanacağını söyledi.

Yeni Şafak
16:03 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 16:27 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Üniversitesinde Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılış töreninde TEOG ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG yerine gelecek sınav sistemi üzerindeki çalışmasını açıklayan Yıdırım, 1-2 gün içinde bakanlığın yeni sınav sistemini açıklayacağını söyledi. Yıldırım'ın TEOG açıklaması şöyle:

Kısa süre önce 2018-2019 yılı için üniversite giriş sisteminde bazı yenilikler yapıldı. Bu yenilikler kamuoyunda tartışıldı, görüşüldü, gereken öneriler, uyarılar dikkate alındı, ona göre gözden geçirildi. Buradaki amaç şudur, üniversitelerimize girişte lise, ortaokullarda öğrenen, donanımlı hale gelen gençlerin emeklerinin boşa gitmemesi.


TEOG açıklaması


TEOG diye bilinen ortaokuldan liseye geçiş için bir sistem vardı. Bu sistemde de bir değişikliğe gidiyoruz. Bu seneden itibaren uygulayacağız. Bunun son şekli verildi, MEB, uzmanlar, hocalarımızın görüşleri, ilgili STK'ların görüşleri dikkate alınarak çerçeve çizildi. 1-2 gün içinde Milli Eğitim Bakanımız bunu kamuoyu ile paylaşacak.


#Binali Yıldırım
#Erzincan
6 yıl önce