|

Başbakan Yıldırım'dan Hürriyet'in '28 Şubat' manşetine tepki

Hürriyet gazetesinin dün manşetten verdiği ve 28 Şubat özlemini açıkça ortaya koyan manşetine tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Artık manşetlerle hükümet yıkmak tarih oldu" diye konuştu.

Yeni Şafak
15:33 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 17:46 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, Hürriyet gazetesinin 28 Şubat özlemi taşıyan manşetine tepki gösterdi.
Başbakan Yıldırım, Hürriyet gazetesinin 28 Şubat özlemi taşıyan manşetine tepki gösterdi.

“Hükümetleri ben kurar, ben yıkarım" sözleriyle hatırlanan Eski Türkiye'nin cunta taraftarı Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet, dün skandal bir manşetle çıktı. Hande Fırat imzalı 'Karargah Rahatsız' başlıklı haber, 28 Şubat postmodern darbesi döneminde atılan manşetleri çağrıştırırken, yıl dönümü öncesi bu yayın tepki çekti.



Bugün Kahramankazan'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Binali Yıldırım da Hürriyet'in manşetine tepki gösterdi. "Karargah rahatsız" manşetinin 28 Şubat döneminde yürütülen algı operasyonlarının benzeri olduğunu vurgulayan Başbakan, "Eskiden manşetlerle hükümetlere ayar verirlerdi. AK Parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, hükümet yıkmak tarih oldu" dedi. Başbakan, şu ifadeleri kullandı:



"Karargah rahatsız... Bu manşetleri hatırlıyorsunuz değil mi? Eskiden 28 Şubat'ı başlatmadan önce büyük denen gazeteler bu manşetleri ata ata halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Şimdi bakıyorum, benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar. Manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar. Demokrasi dışı bu girişimlere karşı 15 Temmuz'da en güzel cevabı veren Kahramankazanlı, bu algı operasyonları size söker mi?"









#Hürriyet Gazetesi
#Binali Yıldırım
#28 Şubat
7 yıl önce