|

Başına 600 bin lira konulan terörist öldürüldü

Bitlis'te düzenlenen operasyonda, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde turuncu kategoride bulunan terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü terör örgütü üyesinin yanında M-16 piyade tüfeğiyle silaha ait 100 fişek ve telsiz bulundu.

Yeni Şafak
15:13 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 16:27 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yöenlik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yöenlik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Bitlis merkezde dün gerçekleştirilen operasyonda İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde turuncu kategoride bulunan terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Bitlis’te icra edilen operasyonda turuncu listede yer alan 'Bahoz' kod adlı Ahmet Tekin etkisiz hale getirildi. Teröristle birlikte bir M-16 piyade tüfeği, 100 M-16 piyade tüfeği fişeği ve bir telsiz ele geçirildi.

Silah ve mühimmat ele geçirildi

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde arazi aramasında, tespit edilen iki ayrı sığınak içerisinde iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makinalı tüfek, bir RPG-7 roketatar ile beş adet mühimmatı, bir adet mayın, bir adet silah dürbünü, 4.500 adet muhtelif çapta fişek, 460 gr plastik patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Mardin’in Derik ilçesinde, yapılan arazi aramasında ise toprağa gömülü bir bidon içerisinde iki Kalaşnikof piyade tüfeği ile 100 fişeği, bir tabanca, 10 el bombası, bir termal gece görüş dürbünü ve bir el dürbünü bulundu.

Patlayıcı imha edildi

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki yol aramasında, 100 kg amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Batman’ın Gercüş ilçesindeki arazi aramasında da, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet güç kaynağı, bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi.


#Bitlis
#PKK
7 yıl önce