|

Başkanlık Divanı 18 kişi

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın dün topladığı Danışma Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın üye sayısı ve görev dağılımı konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Alınan bilgiye göre, grup başkanvekilleri AK Parti'li Ahmet Aydın, CHP'li Levent Gök, MHP'li Oktay Vural ve HDP'li İdris Baluken'in katılımıyla gerçekleşen toplantı bir saat sürdü. Toplantıda MHP, Başkanlık Divanı'nın üye sayısının TBMM İçtüzüğü'nde belirtilen şekliyle 15 olmasını savunurken, AK Parti, CHP ve HDP ise 18 olması konusunda görüş bildirdi. Bu durumda Divan'da AK Parti'ye 8, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye ise 3'er üye düşecek. Öneri bu şekilde Meclis Başkanı Yılmaz tarafından Genel Kurul'a taşınacak.


AK Parti'li Aydın, "Bizim sayı ile ilgili bir ısrarımız yok. Bu konuda fedakarlık yapmaya da hazırız. Yeter ki uzlaşı sağlayalım" dedi. Toplantıda üç siyasi partiye de anlaşmaları yönünde telkinde bulunduklarını aktaran Aydın ayrıca, "Uzlaşmacı bir yaklaşım içindeyiz" diye konuştu. AK Parti, Başkanlık Divanı üyelerini belirlemek üzere perşembe günü toplanacak. Diğer partilerin de aynı gün isim bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Aynı gün bütün partilerin üyeleri Genel Kurul'da konup oylanacak ve Divan işlemi de tamamlanmış olacak.


#Ahmet Aydın
#başkanlık divanı
#ismet yılmaz
#yeni meclis
9 yıl önce