|

Başmüfettiş 1. sınıf Emniyet Müdürü de FETÖ'den açığa alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundaki 829 personel, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alındı. Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal Yılmaz da görevinden uzaklaştırılanlar arasında bulunuyor. Yılmaz, 2015 yılında trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu vurarak öldüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve 8 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Yeni Şafak
09:43 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:08 - 27/04/2017 Perşembe
AA
Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal ​Yılmaz, trafikte tartıştığı genci vurmuştu.
Özel Güvenlik Daire Başkanlığı İstanbul Grubunda başmüfettiş olan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Celal ​Yılmaz, trafikte tartıştığı genci vurmuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle yurt genelinde görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 829'unun İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin 2'nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ikisi 4'üncü sınıf emniyet müdürü, biri emniyet amiri, 85'i komiser sınıfı, 741'i memur olmak üzere 829 personel açığa alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yurt genelinde 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun, FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı bildirilmişti.

#FETÖ
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
7 yıl önce